Rum-kokosballetjes
Deze delicatesse is heerlijk bij de koffie en thee, maar is vooral gemaakt om heerlijk weg te snoepen. Je maakt het met een paar simpele ingrediënten, waaronder boter, chocolade, rum, kokos en speculaas.
Maak het jezelf nog makkelijker door balletjes te maken met een ijslepel, zoals deze ARO Houseware ijsschep. Een kleine tip: maak de ijsschep eerst even een beetje vochtig onder de kraan, dan blijkt het deeg minder plakken!
Maak het kidsproof
Het rum-kokosballetjes bevat, zoals de naam al aangeeft, rum. Het is daardoor niet echt geschikt voor kinderen en zwangeren. Je kunt de rum eventueel vervangen door sinaasappelsap of appelsap.
Een andere gerecht dat al helemaal kidsproof is: tiramisu met kruidnoten.


Rum-kokosballetjes
Ingrediënten
- 100 g speculaasjes
- 35 g boter
- 30 g pure chocolade
- 25 g poedersuiker
- 50 g kokosrasp
- 15 ml rum
- 1 tl vanille extract
- 15 g kokosolie gesmolten
Bereidingswijze:
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter en chocolade samen op laag vuur.
- Meng de gemalen koekjes in een kom met het chocolade-botermengsel, 25 gram kokosrasp, poedersuiker, rum, vanille extract en kokosolie. Meng goed en vorm er met natte handen balletjes van. Rol de balletjes door het overige kokosrasp en laat in de koelkast hard worden

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.