Romig eenpansgerecht met pasta en groene asperges

En het beste? Dit gerecht staat sneller op tafel dan je kan zeggen “Ik had eigenlijk geen zin om te koken”. Perfect voor die dagen dat je comfort zoekt zonder de hassle. Dus, trek je keukenschort aan (of niet, ik oordeel niet) en tover dit makkelijke gerecht op tafel. Jouw smaakpapillen (en je vaatwasser) zullen je dankbaar zijn!

Hoe lang groene asperges koken?

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten hoe lang groene asperges koken. Voor dit recept snijden we de asperges in stukken van ongeveer 3 cm, waardoor ze in slechts 2-3 minuten perfect gaar zijn. Dit zorgt ervoor dat ze hun knapperigheid behouden en een mooie, heldergroene kleur hebben. En hier komt de twist: wil je ze nƩt iets zachter zonder de bite te verliezen, ga dan voor 5 tot 6 minuten.

Groene asperges in de Oven

Hoewel dit recept draait om het koken van groene asperges, kun je ze ook heerlijk bereiden in de oven. Voor een knapperige en smaakvolle toevoeging aan je pasta, probeer de asperges 10-15 minuten te roosteren in de oven op 200°C, besprenkeld met wat olijfolie, zout en peper. Dit geeft een heerlijke diepte aan het uiteindelijke gerecht. Het is alleen geen eenpansgerecht meer, maar agh… Dit is dan voor de dagen dat je iets meer tijd hebt.

Zijn groene asperges gezond?

Groene asperges zijn niet alleen een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid, maar ze zijn ook ongelooflijk gezond. Dit groene stengelgewas, rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten, biedt tal van gezondheidsvoordelen.

Groene asperges zijn laag in calorieƫn, maar hoog in essentiƫle vitamines en mineralen. Een portie van 100 gram bevat vitamine K, essentieel voor de bloedstolling en botgezondheid, vitamine A voor het immuunsysteem en ogen, en foliumzuur, belangrijk voor celgroei en ontwikkeling. Daarnaast zijn groene asperges een goede bron van antioxidanten zoals vitamine E en vitamine C, die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Dus, ja; groene asperges zijn gezond! Ze hebben erg veel voedingsstoffen en gezondheid voordelen.Dus zet ze op je menu.

Eenpanner met asperges miljuschka
Totale tijd25 minuten

Romig eenpansgerecht met pasta en groene asperges

4.37 van 11 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

  • 350 gr groene asperges
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 225 gr chorizo
  • 300 gr penne
  • 250 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 500 ml kippenbouillon
  • 25 gr rucola
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Snijd de groene asperges in stukjes van ongeveer 3-4 cm. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie (of gebruik de olie uit het potje van de zongedroogde tomaten) in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de groene asperges toe aan de pan en roerbak ze ca 2-3 minuten mee.
  • Snijd de chorizo in stukjes en schep ze door de asperges. Bak de chorizo mee tot de stukjes licht bruin zijn.
  • Voeg de penne, slagroom, mascarpone en zongedroogde tomaten toe aan de pan. Schenk de kippenbouillon erbij. Roer door elkaar en breng aan de kook, zet het vuur wat lager. Leg de deksel op de pan en laat de pasta ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, of tot de penne gaar is en de saus romig.
  • Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een handvol rucola en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip!

Tip
Gebruik in plaats van olijfolie de olie uit het potje van de zongedroogde tomaat. Dat geeft je gerecht extra veel smaak.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.37 from 11 votes (8 ratings without comment)