Makkelijk weekmenu voor week 23

Categories: Receptbundels

Ja hoor, we mogen bijna weer aan een nieuwe week beginnen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En om jullie extra lekker van start te laten gaan heb ik ook deze week weer een nieuwe weekmenu voor jullie samengesteld. De Italiaanse, Mexicaanse en Amerikaanse keuken, ze verschijnen allemaal op je bord deze week. Eet smakelijk!

Maandag – Mexicaanse steak met chipotle en aardappel-maispuree

Mexicaanse steak met chipotle en aardappel maispuree

Met deze Mexicaanse steak met chipotle en aardappel-maispuree haal je een Zuid-Amerikaans feestje in huis. Rijk aan smaak, en een smaken-party op je tong.

Hier vind je het recept voor deze Mexicaanse steak met chipotle en aardappel-maispuree.

Dinsdag – Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Begin je dag goed met deze powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos. Heerlijk als ontbijt met wat yoghurt, maar ook perfect voor de lunch zodat je weer genoeg energie hebt om ook de rest van de dag keihard te knallen.

Hier vind je het recept voor deze powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos.

Woensdag – Tagliolini met gekarameliseerde venkel 

Tagliolini met gekarameliseerde venkel

Vandaag op het menu: tagliolini met gekarameliseerde venkel. Een simpele pasta bomvol smaken. Sinaasappel, basilicum en verse venkel zijn wellicht een onverwachte combinatie, maar ik weet zeker dat je ervan gaat genieten. Wedje leggen?

Hier vind je het recept voor deze tagliolini met gekarameliseerde venkel.

Donderdag – Hartige scones met kaas, kruiden en beenham

Hartige scones

Iedere dag boterhammen is ook maar saai. Daarom vandaag een keer iets anders voor de lunch, namelijk: hartige scones met kaas, kruiden en beenham. Heb je meer zin in vis? Have it your way en vervang de beenham door plakjes gerookte zalm of Hollandse garnalen.

Hier vind je het recept voor deze hartige scones met kaas, kruiden en beenham.

Vrijdag – Meatloaf: gehaktbrood met barbecuesaus

Meatloaf gehaktbrood met barbecuesaus

Meatloaf oftwel gehaktbrood kent wereldwijd many shapes and sizes. Ik ben dol op de Amerikaanse versie en deze meatloaf met barbecuesaus is dan ook een gerecht naar mijn hart. Ik kan je iets beloven:  dit smaakt sowieso naar meer…?

Hier vind je het recept voor deze meatloaf: gehaktbrood met barbecuesaus.

Zaterdag – Italiaanse eenpanskip met spinazie

Eenpanskip

Vandaag gaan we aan de slag met een makkelijk gerecht, ook wel een keer fijn zo op de zaterdag.  Je maakt deze eenpanskip met spinazie in (je raadt het al) één pan, scheelt weer afwas en opruimen. Er zijn tenslotte leukere dingen die je kunt doen in het weekend.

Hier vind je het recept voor deze Italiaanse eenpanskip met spinazie.

Zondag – Glutenvrije chocoladecake met ganache

Glutenvrije chocoladecake met ganache

Deze glutenvrije chocoladecake met ganache is dé perfecte sweet treat voor de zondag: zacht, romig en een intense chocoladesmaak. Om deze glutenvrije chocoladecake helemaal af te maken, maak ik een luxe ganache. Er bestaat tenslotte niet zoiets als te veel chocolade.

Hier vind je het recept voor deze glutenvrije chocoladecake met ganache.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.