Frittata met left over spaghetti

20 minuten

Ik vind het altijd zo zonde om eten weg te gooien. Dat moet vast ontstaan zijn tijdens mijn eerste jaren. Mijn vader was een Joodse man die geboren is tijdens de Tweede Wereldoorlog. De honger die zijn ouders hadden geleden zorgde ervoor dat hij altijd alles gebruikte, dun schilde en zelfs de lege melkpakken werden uiteindelijk speelgoed.

Frittata met spaghetti

spaghetti Carbonara

Frittata stond eigenlijk nooit bij ons op het menu. Maar ik maak het tegenwoordig vaak van de leftovers van de avond ervoor als snack of voor in de lunchtrommel naar school. Zoals je misschien wel weet, maak ik mijn pasta‘s graag in grote porties klaar. Vaak houd ik over en vries ik een deel in. Is het nou echt veel? Dan stop ik de pasta gewoon in mijn frittata. Geloof mij, niets is lekkerder! Eigenlijk kun je gewoon ieder ingrediënt in een frittata stoppen. 

Frittata recept

Frittata met left over spaghetti

4.55 van 22 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigheden
  • Pan van 20 cm doorsnede (ovenbestendig)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • 60 gram geraspte parmezaans
  • 100 gram gekookte spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
  • Klop de eieren met de room los met de melk. Roer de kazen en de spaghetti erdoor.
  • Giet het in de pan.
  • Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
  • Zet het na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
  • Laat het dan 8 minuten afkoelen en snijd de frittata met left over spaghetti in punten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.