Frittata met left over spaghetti
20 minuten
Ik vind het altijd zo zonde om eten weg te gooien. Dat moet vast ontstaan zijn tijdens mijn eerste jaren. Mijn vader was een Joodse man die geboren is tijdens de Tweede Wereldoorlog. De honger die zijn ouders hadden geleden zorgde ervoor dat hij altijd alles gebruikte, dun schilde en zelfs de lege melkpakken werden uiteindelijk speelgoed.
Frittata met spaghetti
Frittata stond eigenlijk nooit bij ons op het menu. Maar ik maak het tegenwoordig vaak van de leftovers van de avond ervoor als snack of voor in de lunchtrommel naar school. Zoals je misschien wel weet, maak ik mijn pasta‘s graag in grote porties klaar. Vaak houd ik over en vries ik een deel in. Is het nou echt veel? Dan stop ik de pasta gewoon in mijn frittata. Geloof mij, niets is lekkerder! Eigenlijk kun je gewoon ieder ingrediënt in een frittata stoppen.
Frittata met left over spaghetti
Benodigdheden
- Benodigheden
- Pan van 20 cm doorsnede (ovenbestendig)
Ingrediënten
Ingrediënten
- 6 eieren
- 50 ml melk
- 150 gram geraspte jong belegen kaas
- 60 gram geraspte parmezaans
- 100 gram gekookte spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
- Klop de eieren met de room los met de melk. Roer de kazen en de spaghetti erdoor.
- Giet het in de pan.
- Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
- Zet het na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
- Laat het dan 8 minuten afkoelen en snijd de frittata met left over spaghetti in punten.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.