Quiche met gekarameliseerde ui

Tijd

Quiche met gekarameliseerde ui

Een ui is eigenlijk een gek ding. Eet je het rauw dan is het scherp en zeker niet zoet. Maar geef je het de tijd om te garen in de pan dan verandert de smaak en wordt het heerlijk zacht en zoet.

Dat is dan ook het belangrijkste in deze quiche met gekarameliseerde ui. Je moet de uien namelijk wel echt de tijd geven om zacht genoeg te worden. Denk dus niet na een paar minuten ‘dit is wel goed’ Een minuut of tien heb je zeker nodig.

Met lekker veel kruiden

Terwijl de uien garen kun je de eieren op smaak brengen met lekker veel kruiden, peper en zout. De quiche heeft geen korst waardoor het een hele makkelijke hartige taart is geworden.

Voor dit exemplaar koos ik voor gedroogde kruiden maar je kunt er ook heel goed lekker veel verse kruiden in verwerken. Wissel ook af met de kruiden die je gebruikt om elke keer weer een andere quiche te hebben.

Dit recept vind je ook terug in de Mijn WW+app. Check hier alle WW recepten op de site.

Uienquiche met gekarameliseerde ui

Quiche met gekarameliseerde ui

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 20 MINUTEN totale tijd: 35 MINUTEN De quiche is 2 WW punten pp
4.5 van 2 votes
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 4 portie(s)
Calorieën 274 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gr gesneden ui
  • 2 aardappels in blokjes, gekookt
  • 8 eieren
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper
  • ½ tl gerookte paprika
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 1 el balsamico
  • Serveren met een grote groene salade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een flinke pan en verhit hierin de olijfolie. Zet het vuur niet te hoog en bak de gesneden ui voor ongeveer 10 minuten of tot de ui glazig is geworden. Neem hier de tijd voor, dat maakt echt alle verschil.
  • Terwijl de ui gaart breek je de eieren in een aparte kom. Voeg hier alle kruiden en specerijen aan toe (behalve de balsamico) en meng het even goed door met een garde.
  • Als de ui inmiddels glazig is geworden voeg je er de balsamico aan toe en dit laat je nog even kort meebakken.
  • Neem een dichte quichevorm en spray deze even licht in met bakspray.
  • Verdeel de ui over de bodem van je vorm en verdeel de aardappelblokjes hier ook overheen.
  • Als laatste giet je de eieren erover heen en je bakt het in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Serveer de quiche met een lekkere groene salade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 274kcalKoolhydraten: 27gProteine: 14gVet: 12gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 327mgNatrium: 717mgKalium: 693mgVezels: 4gSuiker: 5gVitamine A: 611IUVitamine C: 27mgCalcium: 84mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.