Poffertjes: het blijft een heerlijke Oud-Hollandse snack die nooit gaat vervelen. Een goede poffertjespan is uiteraard een must!
Als basis voor de poffertjes gebruik ik een mix van bloem én boekweitmeel. Verder heb je niet veel ingrediënten nodig: eieren, melk, gist en vanillesuiker. En uiteraard voldoende boter om in te bakken…
Voor het maken van het beslag gebruikte ik een mixer met garde.

Poffertjes
Ingrediënten
- 125 gr bloem
- 125 gr boekweitmeel
- 2 eieren
- boter om te bakken
- 3 dl lauwe melk
- 1 zakje gedroogde gist van 7 gram
- vanillesuiker
Om te serveren
- poedersuiker
- roomboter
- vers fruit
Bereidingswijze:
- Meng de gist met een beetje van de lauwe melk en roer tot het is opgelost.
- Doe de boekweit en de bloem bij elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden waar je de gist met de melk ingiet. Meng tot een stevig glad beslag. Roer de rest van de melk erbij tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de (losgeklopte) eieren, zout en vanillesuiker toe en laat ongeveer 45 minuten rijzen.
- Verhit de poffertjespan en doe een beetje boter in elk holletje. Vul elk kuiltje voor de helft met poffertjesbeslag en bak tot de poffertjes bruin zijn aan een kant. Draai de poffertjes met een vorkje om en bak de andere kant.
- Serveer met poedersuiker, vers fruit en boter.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.