Tomatenchutney

Tomatenchutney recept: bereidingswijze

Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een mengsel van fruit en/of groenten die op smaak worden gebracht met kruiden. Chutney’s zijn er in uiteenlopende, meestal sterke, smaken. Voor dit tomatenchutney recept beperken we ons tot uien en tomaten die we op smaak brengen met knoflook, pepers en massala.

Snipper de knoflook, ui en peper fijn. Als je een hakmolen of keukenmachine hebt, kan je alles heel erin doen en fijn laten hakken.

Doe 4 el plantaardige olie in een koekenpan en laat de olie warm worden. Doe daarna het mengsel van ui, knoflook en peper in de pan en laat circa 5 minuten bakken op middelmatig vuur. Als je ziet dat je mengsel lichtbruin begint te worden, doe je er 1 volle tl masala in. Laat een minuutje meebakken.

Snijd de tomaten in 4 parten, doe ze in de pan en laat het vuur op middelmatig staan, zo voorkom je dat alles aanbrandt. Roer de tomaten door het geurige mengsel en voeg het zout toe.

Zet het vuur lager en laat je tomaten in circa 8 minuten zacht worden, zodat de smaken er goed intrekken. Prak de tomaten daarna fijn met een vork in je pan en doe in een kommetje. Voeg extra zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak. En je tomatenchutney is klaar!

Tomatenchutney

Tomatenchutney recept

4.26 van 35 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 2 tot 3 knoflook teentjes
  • 1 Madame Jeanette-peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl masala
  • 4 tot 6 tomaten
  • 1 el zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snipper de knoflook, ui en peper fijn. Als je een hakmolen of keukenmachine hebt, kan je alles heel erin doen en fijn laten hakken.
  • Doe 4 el plantaardige olie in een koekenpan en laat de olie warm worden. Doe daarna het mengsel van ui, knoflook en peper in de pan en laat circa 5 minuten bakken op middelmatig vuur. Als je ziet dat je mengsel lichtbruin begint te worden, doe je er 1 volle tl masala in. Laat een minuutje meebakken.
  • Snijd de tomaten in 4 parten, doe ze in de pan en laat het vuur op middelmatig staan, zo voorkom je dat alles aanbrandt. Roer de tomaten door het geurige mengsel en voeg het zout toe.
  • Zet het vuur lager en laat je tomaten in circa 8 minuten zacht worden, zodat de smaken er goed intrekken. Prak de tomaten daarna fijn met een vork in je pan en doe in een kommetje. Voeg extra zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak. En je chutney is klaar!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.