Mexicaanse recepten

Dit recept valt onder

Taco de barbacoa uit de slowcooker

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Extra tijd 8 uren
  • Aantal personen 6

Ingredienten

1,5 kg runderstoofvlees (brisket)

2 el olie

3-4 chipotle chili's in adobosaus

310 ml bouillon

4 tl gesnipperde knoflook

1,5 el gemalen komijn

1 el gedroogde oregano

3/4 tl zout of meer naar smaak

1/2 tl gemalen zwarte peper

1/4 tl gemalen kruidnagel

60 ml vers limoensap

Om te serveren

limoen

tortilla's

avocado

rode ui

verse koriander

tomaat

Sharing is caring!

Taco de barbacoa is een langdurig proces in Mexico. En ook niet eentje die je heel makkelijk thuis kunt namaken dus creërde ik een recept dat je wel in je eigen keuken kunt maken. De smaken trekken het beste in als je dit recept bereidt in de slowcooker, maar heb je die niet dan kun je het uit maken in een stevige stoofpan met dikke bodem.

Barbacoa wordt in Mexico gemaakt met rund, maar kan ook gemaakt worden met varkensvlees of lamsvlees. Het is spicy, maar dat zijn veel gerechten in Mexico!

Bereiden van de taco de barbacoa

Het bereiden van de taco de barbacoa is eigenlijk niet heel ingewikkeld in je slowcooker. Je braadt de stukken vlees even goed aan tot ze mooi bruin zijn en je maakt een saus van de rest van de ingredienten. Die giet je over het vlees heen en dan maar wachten voor een uurtje of 8.

Heb je nu geen slowcooker volg de stappen dan exact hetzelfde alleen doe het vlees over in je stoofpan. (of je braadt het al aan in de stoofpan, dat kan natuurlijk ook)

In de slowcooker loop je geen risico dat het droog kookt, in de stoofpan wel. Dus check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel wat extra bouillon toe. Kook voor ongeveer een uur of 3-4 of tot het vlees uit elkaar valt.

Of probeer dit veel snellere Mexicaanse recept met limoenkip en koriander.

Taco de barbacoa

Taco de barbacoa

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 8 uren
Totale tijd: 8 uren 10 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kg runderstoofvlees (brisket)
  • 2 el olie
  • 3-4 chipotle chili's in adobosaus
  • 310 ml bouillon
  • 4 tl gesnipperde knoflook
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3/4 tl zout of meer naar smaak
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 60 ml vers limoensap

Om te serveren

  • limoen
  • tortilla's
  • avocado
  • rode ui
  • verse koriander
  • tomaat

Instructies

  1. Snij het vlees in niet te kleine blokken. Je trekt ze straks uit elkaar dus groter is makkelijker.
  2. In een pan met olie bak je het vlees goed hard aan tot het bruin is aan alle kanten. Doe het vlees over in je slowcooker.
  3. In een blender doe je alle andere ingredienten behalve die voor het serveren. Draai dit tot een gladde saus en giet het over het vlees in de slowcooker.
  4. Zet de slowcooker op de lage stand en laat dit een uur of 8 rustig sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
  5. Serveer het vlees met even warm gemaakte tortilla's en de topping van je keuze

Nog meer lekkers