Taco de barbacoa uit de slowcooker

8 uur 10 minuten

Taco de barbacoa is een langdurig proces in Mexico. En ook niet eentje die je heel makkelijk thuis kunt namaken dus creërde ik een recept dat je wel in je eigen keuken kunt maken. De smaken trekken het beste in als je dit recept bereidt in de slowcooker, maar heb je die niet dan kun je het uit maken in een stevige stoofpan met dikke bodem.

Barbacoa wordt in Mexico gemaakt met rund, maar kan ook gemaakt worden met varkensvlees of lamsvlees. Het is spicy, maar dat zijn veel gerechten in Mexico!

Bereiden van de taco de barbacoa

Het bereiden van de taco de barbacoa is eigenlijk niet heel ingewikkeld in je slowcooker. Je braadt de stukken vlees even goed aan tot ze mooi bruin zijn en je maakt een saus van de rest van de ingrediënten. Die giet je over het vlees heen en dan maar wachten voor een uurtje of 8.

Heb je nu geen slowcooker volg de stappen dan exact hetzelfde alleen doe het vlees over in je stoofpan. (of je braadt het al aan in de stoofpan, dat kan natuurlijk ook)

In de slowcooker loop je geen risico dat de barbacoa te droog kookt, in de stoofpan wel. Dus check regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg eventueel wat extra bouillon toe. Kook voor ongeveer een uur of 3-4 of tot het vlees uit elkaar valt.

Of probeer dit veel snellere Mexicaanse recept met limoenkip en koriander.

Tip als je stoofschotel te nat is

In een slowcooker verdampt dit vocht natuurlijk niet zo goed, niet zoals in een braadpan. Mocht je stoofschotel te nat blijven: voeg de volgende keer minder vloeistof toe. Een andere tip is om in het laatste uur een papje van maizena en water toe te voegen, om het vocht extra in te laten dikken.

Ook kun je ervoor kiezen om de stoof met een schuimspaan uit de slowcooker te halen, zodat het teveel aan water of vocht in de slowcooker blijft. Wil je dit nog gebruiken? Giet het dan in een steelpan en laat het, op het vuur, verder indikken tot een saus (eventueel ook met het papje van maizena en water).

Taco de barbacoa

Taco de barbacoa uit de slowcooker

4.49 van 86 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaanse keuken
Porties 6 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1,5 kg runderstoofvlees brisket
  • 2 el olie
  • 3-4 chipotle chili's in adobosaus
  • 310 ml bouillon
  • 4 tl gesnipperde knoflook
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 3/4 tl zout of meer naar smaak
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 60 ml vers limoensap

Om te serveren

  • Limoen
  • Tortilla's
  • Avocado
  • Rode ui
  • Verse koriander
  • Tomaat

Instructies
 

Instructies

  • Snijd het vlees in niet te kleine blokken. Je trekt ze straks uit elkaar dus groter is makkelijker.
  • In een pan met olie bak je het vlees goed hard aan tot het bruin is aan alle kanten. Doe het vlees over in je slowcooker.
  • In een blender doe je alle andere ingredienten behalve die voor het serveren. Draai dit tot een gladde saus en giet het over het vlees in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op de lage stand en laat dit een uur of 8 rustig sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
  • Serveer het vlees met even warm gemaakte tortilla's en de topping van je keuze

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.