Plat Amsterdamse taco’s met geitenvlees

Ik ben dol op de Ridammerhoeve, een geitenboerderij in het Amsterdamse bos. De geitjes daar worden voornamelijk gebruikt voor hun melk (en daar maken ze weer heerlijke geitenkaas van)

Maar de Amsterdamse boeren besloten ook het vlees zelf te verwerken. Met dat vlees maak ik een lekker geitenvleesstoofpotje. Op het eerste festival van de 24Kitchen Food Truck Challenge, bij Taste of Amsterdam, besloot ik iets te doen met het Amsterdamse geitenvlees van de Ridammerhoeve en dacht meteen aan barbacoa, een gerecht dat ik had gezien in Los Angeles. Stoofvlees van geit op een taco. En waarmee beter een challenge te beginnen dan met een taco? Immers, een groot deel van de foodtruckcultuur is daarmee ooit begonnen. Ik heb de taco een beetje gepimpt door zoetzure ui, tomatenchutney en zoete aardappelchips als topping te gebruiken. Uiteindelijk heb je een regenboog van kleuren en een universum van structuren op één taco te pakken.

Bereiden van de Amsterdamse taco

Voor de taco gebruik ik geitenvlees dat een uur of zes nodig heeft om gaar te stoven. Wil je liever geen geitenvlees gebruiken, of kun je het nergens vinden, dan kun je altijd kiezen voor ander stoofvlees. Het hoeft niet perse geit te zijn.

Het recept voor de tomatenchutney vind je hier.

Plat Amsterdamse taco's

Plat Amsterdamse taco's
Totale tijd20 minuten

Plat Amsterdamse taco’s

4.67 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 portie(s)

Gestoofd geitenvlees

  • 500 gr geitenvlees hamlapjes, of vlees van de bout
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 gele ui
  • 3 jalapeno pepers
  • 6 pimentbessen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 ml appelazijn
  • 60 ml water

Taco's

  • 1 rode kool
  • 1 bosje verse koriander
  • 10 zachte tortilla's
  • 500 gr gestoofd geitenvlees (zie hierboven)
  • zoetzure rode ui
  • 200 ml zure room
  • zoete aardappelchips
  • tomatenchutney

Bereidingswijze: 

Voor het gestoofde geitenvlees:

  • Snijd het geitenvlees in blokjes en kruid met veel zout en versgemalen zwarte peper. Snipper de ui (dit hoeft niet netjes). Maal de jalapeño-pepers, pimentbessen, komijn, oregano, tijm, ui, knoflook, appelazijn en water in een blender fijn tot een pasta.
  • Doe de blokjes geitenvlees in een braadslee of grote kom, en wrijf de pasta over al het vlees. Dek goed af met aluminiumfolie en laat een nacht in de koelkast marineren.
  • Doe de volgende dag het geitenvlees in een grote pan en giet er genoeg water op zodat al het vlees onder staat. Zet de pan op laag vuur en laat circa 5 tot 6 uur heel zachtjes stoven.

Voor de taco's:

  • Snijd een rode kool ragfijn en hak de verse koriander fijn.
  • Rooster de tortilla’s kort boven heet vuur. Smeer er tomatenchutney op, wat rode kool, het gestoofde geitenvlees met een beetje jus, de zoet-zure rode ui, zure room, fijngehakte verse koriander en een paar zoete aardappelchips.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.