Bombing pizza
Een smaakexplosie! Dat is wat er gebeurt als je deze pizzabombs eet. En geloof me, dat wil je meemaken. Het zijn een soort mini pizza’s in de vorm van bolletjes, of beter gezegd bombs. Ik maak deze pizzabombs op basis van kant-en-klaar pizzadeeg die je in de supermarkt koopt. Dat maakt deze pizza bombs dan ook zo makkelijk. Ik vul stukjes pizzadeeg met allerlei lekkere ingrediĆ«nten zoals tomatenpassata, mozzarella en peperoni. Als je niet zo van pittig houdt, kun je ook salami gebruiken in plaats van peperoni.
Pizzabombs als feestelijk hapje
Zoals ik al zei zijn deze pizzabombs heel leuk om tijdens een feestje op tafel te zetten. Je hoeft je natuurlijk niet volledig aan mijn recept te houden, want je kunt de pizzabombs vullen met wat je maar wilt. Bijvoorbeeld met ham en champignons, of een pizza margherita versie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om allemaal verschillende vullingen maken. Zo is er voor iedere gast wat wils. Maar het hoofdingrediƫnt is: kaas!
De lekkerste pizza’s
Deze pizzabombs zijn wel echt een snack, maar ik ben ook dol op een pizza als avondeten. Daarvoor maak ik bijvoorbeeld deze pizza met pulled chicken en BBQ saus. Wil je het helemaal spannend maken probeer dan eens deze drie-kazen pizza, want daar laat ik je zien hoe ik zelf pizzadeeg maakt.
De stap-voor-stap bereidingswijze, vind je natuurlijk hieronder.


Pizzabombs
Ingrediƫnten
- 1 rol pizzadeeg kant-en-klaarĀ Ā
- 1 bol mozzarella Ā Ā in stukjes gescheurd
- 120 ml tomatenpassata
- 100 gr pepperoniĀ Ā
- 1 tl oregano Ā gedroogd
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180ĀŗC graden.
- Rol het pizzadeeg uit op een muffinvorm en snijd in vierkantjes,
- Vouw ieder stukje deeg in ƩƩn van de vormpjes zodat de bodem bedekt is.
- Doe op elk stukje deeg een theelepeltje tomatenpassata en breng op smaak met peper, zout en oregano.
- Verdeel er vervolgens de mozzarella en pepperoni over.
- Vouw het deeg dicht door de punten naar elkaar toe te vouwen.
- Maak af door de dichte pizzabombs in te smeren met nog een theelepeltje tomatenpassata.
- Zet in de oven en bak voor ongeveer 30 minuten.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.