Pita’s met courgette-hummus en pistache
10 minuten
Zelf hummus maken is ontzettend leuk én makkelijk: maar heb je al wel eens courgette hummus gemaakt? Zo smakelijk en weer eens wat anders dan de standaard hummus. Ik serveer de courgette hummus met krokante pita’s, granaatappelpitjes en pistachenoten.
Zo maak je de courgette hummus
De courgette hummus maak je heel eenvoudig in een keukenmachine. Hiervoor giet je de kikkererwten af en vang je het vocht uit het blik op. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken en doe deze met 2 eetlepels van het vocht, 2 eetlepels extra vergine olijfolie, de tahin, het citroensap en de knoflook in de keukenmachine. Maal tot een gladde puree. Proef altijd goed: moet er nog iets van het één of ander bij?
Vervolgens roerbak je de geraspte courgette 1 minuut op hoog vuur in extra vergine olijfolie in een pan. De afgekoelde courgette schep je, samen met de peterselie, door de eerder gemaakte hummus. Proef wederom goed voeg naar smaak zout toe. Mocht je courgette hummus te dik zijn: maak deze dan nog wat dunner met extra kikkererwtenvocht.
De courgette hummus serveer je op een mooie grote schaal, samen met extra peterselie, granaatappelpitjes, pistachenoten en uiteraard de geroosterde pita.
Toch liever iets anders? Maak dan zelf deze heerlijke paprikahummus
Pita’s met courgette hummus en pistache
Benodigdheden
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 1/2 blik à 400 g kikkererwten
- 2 el extra vergine olijfolie plus eventueel extra
- 1 el tahin
- sap van 1 citroen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 kleine courgette grof geraspt
- 40 g gepelde pistachenoten
- fijn zout
- ½ bosje peterselie fijngehakt
- 2 el granaatappelpitjes
- 4 volkoren pitabroodjes geroosterd
Instructies
- Giet de kikkererwten af en vang het vocht uit het blik op. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe ze met 2 eetlepels kikkererwtenvocht, 2 eetlepels extra vergine olijfolie, de tahin, het citroensap en de knoflook in een keukenmachine en maal tot een gladde puree.
- Doe de hummus over in een kom. Verhit een koekenpan of wok en giet er 1 theelepel extra vergine olijfolie in.
- Roerbak de geraspte courgette 1 minuut op hoog vuur. Schep de courgette op een bord en laat even afkoelen.
- Veeg de koekenpan droog en rooster de pistaches in de droge koekenpan in enkele minuten licht goudbruin. Schud op een bord en hak ze grof.
- Schep de courgette en peterselie door de hummus. Proef en voeg naar smaak zout toe. Maak als je wilt de hummus nog wat dunner met extra kikkererwtenvocht of olijfolie.
- Rooster de pitabroodjes en snij deze in puntjes.
- Doe de courgette hummus op een mooie schaal, garneer met peterselie, granaatappelpitjes en pistache en serveer met de geroosterde pita.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.