Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

30 minuten

Dit gerecht smaakt naar een zonnig Grieks eiland, proef maar eens! Geniet van deze pita met lamsbiefstuk en Griekse salade als lunch in het weekend, of als snelle doordeweekse maaltijd.

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade vol smaak, zónder veel moeite

Deze met lamsbiefstuk en Griekse salade smaakt complex, maar ‘m maken is hartstikke eenvoudig. Het is een kwestie van vlees bakken, wat groente snijden, een sausje maken en alles samenstellen. Dat kun jij, beloofd! Lamsbiefstuk en lamsfilet zijn allebei goede opties voor dit gerecht en hebben een vergelijkbare bereidingswijze- en tijd. Afhankelijk van hoe je jouw lamsvlees het liefst eet, kun je het korter of juist iets langer bakken. De Griekse salade 2.0 op deze pita maakt ‘m lekker crunchy en zorgt meteen voor een flinke berg groente. Meer zin in Grieks? Ga bijvoorbeeld voor deze kipspiezen. Succes verzekerd!

Mijn favo variaties 

Houd je niet van de smaak van lam of eet je dat liever niet? Je kunt het lam op deze pita met lamsbiefstuk en Griekse salade ook vervangen door geroosterde of gegrilde kipdijfilet, die je in dunne reepjes trekt met je handen. Voilá: pulled chicken! Liever vega? In reepjes gescheurde vega(n) kebab of gyros, of pulled oesterzwam zou hier ook lekker op zijn. 

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 3

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 3

Pita met lamsbiefstuk en Griekse salade 2.0

5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 500 g lamssteak of -filet op kamertemperatuur
  • 50 g doperwten
  • 1/2 bosje munt blad grof gehakt
  • 1/4 bosje dille
  • 200 gram dikke yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • zout en zwarte peper
  • 4 flatbreads opengesneden
  • 1 kropje babyromaine in reepjes
  • 1/4 komkommer in dunne repen
  • 10 ontpitte zwarte olijven gehakt
  • 50 g feta verkruimeld

Instructies
 

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de lamssteak in 10-15 minuten rondom bruin en vanbinnen naar wens gaar.
  • Kook intussen de doperwten enkele minuten in kokend water, giet af en laat uitlekken.
  • Snijd de munt en dille fijn en meng door de yoghurt, breng op smaak met het sap van 1 citroen, peper en zout.
  • Leg het lamsvlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Rooster intussen de flatbreads licht in een koekenpan.
  • Meng de doperwten met de reepjes baby romaine, de komkommer, olijven en de feta. Druppel er 1 eetlepel olijfolie eroverheen, bestrooi met zout en peper en meng het geheel even kort door elkaar.
  • Vul de flatbreads voor de helft met de salade. Snijd het lamsvlees in plakjes, verdeel over de salade en maak af met een royale dot yoghurtsaus.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.