Gouden duo
Ik hoef natuurlijk niemand uit te leggen dat pindakaas en chocolade een gouden duo vormen. Het is misschien een golden oldie, maar geef mij een Snickers en ik ben je meid. Of een boterham met pindakaas en hagelslag, what’s not to like? En als ik eenmaal aan een zak M&M’s met pinda begin, dan is het eigenlijk zo goed als zeker dat deze op gaat.
Peanutbutter and chocolate mini-trifle
Dat ik dol ben op zoet is al lang geen geheim meer, maar ik weet uiteraard ook dat al die suiker niet altijd even goed voor je is. Ook al word je er nog zo vrolijk van. Dat gezegd hebbende, ben ik toch écht van mening dat een etentje pas geslaagd is wanneer er een zoete afsluiter is geweest en dus bedacht ik deze peanutbutter en chocolate mini-trifle als soort van gezond compromis. De mousse in deze mini-trifle maak ik namelijk van banaan en avocado waardoor deze net iets gezonder is dan een reguliere mousse, maar door de toevoeging van pindakaas en chocolade wel net zo vol en rijk van smaak. Iets met having your cake and eating it too!
Nog meer desserts met pindakaas maken? Maak dan ook eens deze pindakaas cheescake shooters. Fantastisch lekker en ook nog eens feestelijk.

Peanutbutter and chocolate mini-trifle
Ingrediënten
Chocolademousse
- 2 rijpe avocado’s
- 2 gedroogde pruimen
- 4 el cacaopoeder
- 50 ml plantaardige melk
- 1/4 tl zeezoutvlokken
Pindakaasmousse
- 2 bevroren bananen
- 3 el pindakaas
- 50 ml plantaardige melk
Swirl
- 75 g bramen plus extra voor serveren
- 75 g frambozen plus extra voor serveren
- 250 g kokosyoghurt
Bereidingswijze:
Chocolademousse
- Maak de avocado’s schoon en snijd in grove stukken.
- Doe de avocado, gedroogde pruimen, cacaopoeder, melk en zeezoutvlokken in een blender en mix tot een gladde massa.
Pindakaasmousse
- Snijd de bevroren banaan in grove stukken.
- Doe de banaan, pindakaas en melk in de blender. Mix tot een gladde massa vergelijkbaar met softijs.
Swirl
- Prak de bramen en frambozen fijn met een vork en swirl door de kokosyoghurt.
Mini-trifle opmaken
- Verdeel de chocolademousse over de glazen. Verdeel dan de pindakaasmousse over de glazen. Verdeel als laatst de swirl.
- Verdeel de extra bramen en frambozen en garneer met wat extra pindakaas.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
