Pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

Om deze pastasalade te maken gebruik ik al voorgekookte gamba’s en laat de staartjes eraan zitten. Dat is geen must natuurlijk, maar het ziet er altijd zo mooi uit. Vind je dat onhandig, dan kun je die er natuurlijk ook prima vanaf halen. Dat eet wel wat makkelijker.

Als kruiden verwerk ik hierin bieslook, dille, peterselie, basilicum en munt. Vind je munt er nou niet lekker door? Dan kun je dat gerust weglaten of vervangen voor een ander groen kruid naar keuze.

Orechiette, ook wel oortjespasta genoemd, is een perfecte basis voor deze pastasalade. De meeste supermarkten hebben het tegenwoordig in het pastaschap staan, maar je zou eventueel ook farfalle kunnen gebruiken als deze oortjespast niet voorhanden blijkt.

Ben jij fan van een goede pastasalade? Check dan zeker de categorie met pastarecepten voor nog veel meer inspiratie.

pastasalade met garnaal en avocado
pastasalade met garnaal en avocado
Totale tijd20 minuten

Pastasalade met garnalen, avocado en zelfgemaakte cocktailsaus

4.69 van 41 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 250 g orecchiete
  • 500 g gekookte ongepelde gamba’s
  • 100 ml mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 citroen ½ geperst, ½ in partjes
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • ½ komkommer in staafjes zo groot als de penne
  • 1 avocado in staafjes zo groot als de penne
  • 1 el munt blad geplukt en gescheurd
  • 1 el bieslook heel fijngeknipt
  • 1 el basilicum fijn gesneden
  • 1 el dille fijn gesneden
  • 1 el peterselie fijn gesneden

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.
  • Pel intussen de gamba’s en laat daarbij de staartjes intact. Meng de mayonaise, de tomatenketchup, de worcestersaus en het citroensap door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met zout en peper. Zet de cocktailsaus apart.
  • Verdeel de orechiette over een serveerschaal. Verdeel de komkommer, avocado, gamba’s en alle verse kruiden eroverheen en druppel er cocktailsaus over. Bestrooi met wat extra zout en peper. Serveer de pastasalade met partjes citroen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 628kcalKoolhydraten: 56gProteine: 36gVet: 29gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 326mgNatrium: 1207mgKalium: 622mgVezels: 7gSuiker: 5gVitamine A: 233IUVitamine C: 27mgCalcium: 222mgIJzer: 4mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.69 from 41 votes (40 ratings without comment)