Om deze pastasalade te maken gebruik ik al voorgekookte gamba’s en laat de staartjes eraan zitten. Dat is geen must natuurlijk, maar het ziet er altijd zo mooi uit. Vind je dat onhandig, dan kun je die er natuurlijk ook prima vanaf halen. Dat eet wel wat makkelijker.
Als kruiden verwerk ik hierin bieslook, dille, peterselie, basilicum en munt. Vind je munt er nou niet lekker door? Dan kun je dat gerust weglaten of vervangen voor een ander groen kruid naar keuze.
Orechiette, ook wel oortjespasta genoemd, is een perfecte basis voor deze pastasalade. De meeste supermarkten hebben het tegenwoordig in het pastaschap staan, maar je zou eventueel ook farfalle kunnen gebruiken als deze oortjespast niet voorhanden blijkt.
Ben jij fan van een goede pastasalade? Check dan zeker de categorie met pastarecepten voor nog veel meer inspiratie.


Pastasalade met garnalen, avocado en zelfgemaakte cocktailsaus
Ingrediënten
- 250 g orecchiete
- 500 g gekookte ongepelde gamba’s
- 100 ml mayonaise
- 1 el tomatenketchup
- 2 tl worcestersaus
- 1 citroen ½ geperst, ½ in partjes
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- ½ komkommer in staafjes zo groot als de penne
- 1 avocado in staafjes zo groot als de penne
- 1 el munt blad geplukt en gescheurd
- 1 el bieslook heel fijngeknipt
- 1 el basilicum fijn gesneden
- 1 el dille fijn gesneden
- 1 el peterselie fijn gesneden
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.
- Pel intussen de gamba’s en laat daarbij de staartjes intact. Meng de mayonaise, de tomatenketchup, de worcestersaus en het citroensap door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met zout en peper. Zet de cocktailsaus apart.
- Verdeel de orechiette over een serveerschaal. Verdeel de komkommer, avocado, gamba’s en alle verse kruiden eroverheen en druppel er cocktailsaus over. Bestrooi met wat extra zout en peper. Serveer de pastasalade met partjes citroen.
Voedingswaarde per portie
- Pasta recepten
- Lunch recepten
- Pastasalade recepten
- Recepten
- Salade recepten
- Seizoensrecepten
- Vis recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.