Pasta recept in 15 minuten
Zet je timer aan, we gaan pasta maken in 15 minuten! Wat we gaan doen, een simpele, maar heerlijke tomatensaus maken en pasta koken. Als finishing touch, komt er nog een bol burrata op. Wat een feest.
Pasta met tomaat en burrata
Ik ben dol op burrata! Burrata in een salade, op brood of op een bord pasta! Burrata is een zachte, romige Italiaanse kaas die oorspronkelijk uit de regio Apulië komt. Het is gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant van burrata is gemaakt van mozzarella, terwijl de binnenkant een vulling van verse room en mozzarella strengen heeft, wat resulteert in een romige textuur. Heerlijk!

Pasta met tomaat en burrata
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 50 gr roomboter
- 5 el olijfolie
- 5 tenen knoflook (in plakjes)
- 400 gr cherrytomaten
- 15 gr basilicum
- 2 bollen burrata
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti al dente in ruim water met flink zout.
- Verwarm een koekenpan op laag vuur en smelt hierin de roomboter. Doe de knoflook in de pan totdat het goed begint te geuren. Let op: zorg dat de knoflook niet verbrand, want dan wordt het bitter.
- Voeg de cherrytomaten in zijn geheel toe. Verscheur de basilicum blaadjes en voeg ook toe aan de pan.
- Doe de spaghetti direct uit de pan erbij met een flinke scheut kookvocht. Meng alles goed door elkaar.
- Dien de pasta op en maak af met de burrata.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.