Pasta pad Thai

Ben je net als ik een fan van zowel de Aziatische als de Italiaanse keuken? Dan heb ik iets fantastisch voor je: mijn Pasta Pad Thai! Dit gerecht combineert het beste van twee werelden en brengt je smaakpapillen in vervoering.

Het beste van twee werelden

Soms wil je gewoon alles tegelijk: de hartverwarmende gezelligheid van een dampend bord pasta én die onweerstaanbare umami-smaakexplosie van een goede Pad Thai. Nou, goed nieuws! Met deze Pasta Pad Thai krijg je het beste van beide werelden in één pan. Dit gerecht is een kruising tussen de Italiaanse en Thaise keuken, en geloof me, het is een match made in food heaven.

Maar wat is Pad Thai eigenlijk? Dit beroemde streetfood-gerecht uit Thailand bestaat normaal gesproken uit rijstnoedels die worden gewokt met een saus op basis van tamarinde, vissaus en een klein beetje suiker. Vaak gaan daar nog ei, tofu, garnalen of kip bij, samen met knapperige taugé en een flinke hand gehakte pinda’s. Het resultaat? Een gerecht dat zowel hartig als fris, zoet én een tikje zuur is. Een echte smaakbom!

Pasta pad thai 1 miljuschka

Waarom pasta? Nou, waarom niet?!

Nu vraag je je misschien af: waarom zou je de rijstnoedels vervangen door pasta? Simpel: pasta heeft een lekkere bite en neemt de saus nét iets beter op, waardoor elke hap boordevol smaak zit. Daarnaast is pasta makkelijker verkrijgbaar en heb je het waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast liggen. En laten we eerlijk zijn, pasta is altijd een goed idee. In deze versie gebruik ik macaroni, wat lekker speels is en de saus perfect vasthoudt.

Easy peasy genieten

Het allerbeste aan deze Pasta Pad Thai? Hoe snel en simpel je het op tafel zet! Binnen 25 minuten heb je een waanzinnig lekker bord comfortfood voor je neus staan. En het mooie is: je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Liever vega? Voeg dan blokjes krokant gebakken tofu toe. Zin in een luxere twist? Garnalen of kip maken dit gerecht helemaal af. En ben je gek op pittig? Gooi er dan een extra snufje chili of sriracha doorheen.

Deze Pasta Pad Thai is alles wat je wilt van een doordeweekse maaltijd: snel, makkelijk, verrassend en vooral héél erg lekker. Dus waar wacht je nog op? Trek je schort aan, zet je wok op het vuur en maak je klaar voor een bord vol geluk. Eén hap en je bent verkocht!

Pasta pad thai 1 miljuschka
Totale tijd25 minuten

Pasta pad Thai

2.50 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr (grote) macaroni
  • 4,5 el vissaus
  • 6 el pindakaas
  • 4,5 el tamarinde pasta
  • 6 bosuien
  • 300 gr Chinese kool
  • 3/4 el zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 100 gr doperwten
  • 2/3 tl chilivlokken
  • 50 gr gezouten pinda's
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Meng in een kom de vissaus, pindakaas en tamarinde pasta en 200 ml water tot een gladde saus.
  • Hak de bosuien in dunne ringetjes en snijd de Chinese kool in reepjes
  • Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote pan en voeg de eieren toe. Laat even bakken en roer daarna door zodat je een soort van roerei krijgt. Bestrooi met peper en zout. Haal ze uit de pan.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en voeg de Chinese kool en de helft van de bosuien toe, wok even mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte pasta, chilivlokken en doperwten toe aan de pan en meng goed met de groenten. Schenk de saus erbij en schep 1-2 minuten om. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over borden of kommen. Bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Hak de pinda's grof en strooi ze samen met de overgebleven bosui over de pasta.

Tip!

  • Ook lekker met garnalen, wok ze dan tegelijkertijd met de Chinese kool.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

2.50 from 2 votes (1 rating without comment)