Zo maak je deze pasta
Het mooie van pasta met zeevruchten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Probeer eens verschillende soorten pasta, zoals tagliatelle of penne. Of voeg extra groenten toe zoals cherry tomaatjes, courgette of spinazie. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past bij dit veelzijdige gerecht.
Probeer eens deze variaties:
- Tagliatelle – deze lange, platte linten pasta geven je gerecht een elegant tintje
- Penne – met zijn buisjesvorm vangt penne alle saus op, voor extra smaakexplosies
- Linguine – de iets dikkere variant van spaghetti, perfect om je zeevruchten mee te omhelzen

Pasta perfectie
Met deze tips zet jij gegarandeerd een perfecte pasta met zeevruchten op tafel:
- Kook je pasta altijd in ruim, gezouten water. Zo blijft hij lekker al dente.
- Zorg dat je zeevruchten goed vers zijn. Bij de visboer koop je de beste kwaliteit.
- Proef tijdens het koken en breng royaal op smaak. Zeevruchten kunnen best wat kruiding gebruiken.
- Serveer direct na het koken. Laat je pasta niet te lang staan, dan wordt hij papperig.
Zelf pasta maken
Wil je echt next level gaan? Maak dan je eigen verse pasta! Met een paar ingrediënten rol jij de mooiste slierten deeg. Dat geeft je pasta met zeevruchten nét dat beetje extra. Hier leg ik het helemaal voor je uit!
Dus, waar wacht je nog op? Haal die zeevruchten in huis, kook een big pot of pasta en geniet van een bordje vol Italiaanse passie. Buon appetito!

Seafood pasta
Ingrediënten
- 1 kg gr mosselen
- 500 gr kokkels
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 venkelknol ca 250 gram
- 1 prei flinke, ca 180 gram
- 3 el olijflolie
- 1 tl chilivlokken
- 50 ml witte droge wijn
- 250 gr mascarpone
- 700 ml groentebouillon
- 350 gr linguine
- 1 citroen
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Maak de mosselen en kokkels schoon. Zie tip.
- Haal de schil van de ui en knoflook, hak ze fijn. Maak de prei en venkel schoon (bewaar de groene topjes), snijd de venkel in stukjes en de prei in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een ruime diepe koekenpan of hapjespan met deksel. Bak hierin de knoflook, ui en chilivlokken 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de prei en venkel toe, bak nogmaals 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Blus af met de witte wijn en laat ca 2 minuten inkoken en roer de mascarpone door de groenten, voeg de groentebouillon en linguine toe aan de pan. Dek de pan af en kook de pasta ongeveer 10 minuten. Schep de laatste 2-3 minuten af en toe om zodat de pasta niet aan de pan blijft plakken.
- Voeg de mosselen en kokkels toe, dek de pan weer af. Laat de mosselen en kokkels in ca 4-5 minuten openstomen. Rasp de schil van de citroen voor het serveren over de pasta en knijp eventueel een partje citroen over de pasta uit. Verdeel tot slot de venkeltopjes erover.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.