Pasta met zeevruchten

Zo maak je deze pasta

Het mooie van pasta met zeevruchten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Probeer eens verschillende soorten pasta, zoals tagliatelle of penne. Of voeg extra groenten toe zoals cherry tomaatjes, courgette of spinazie. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past bij dit veelzijdige gerecht.

Probeer eens deze variaties:

  • Tagliatelle – deze lange, platte linten pasta geven je gerecht een elegant tintje
  • Penne – met zijn buisjesvorm vangt penne alle saus op, voor extra smaakexplosies
  • Linguine – de iets dikkere variant van spaghetti, perfect om je zeevruchten mee te omhelzen
Pasta met zeevruchten miljuschka

Pasta perfectie

Met deze tips zet jij gegarandeerd een perfecte pasta met zeevruchten op tafel:

  • Kook je pasta altijd in ruim, gezouten water. Zo blijft hij lekker al dente.
  • Zorg dat je zeevruchten goed vers zijn. Bij de visboer koop je de beste kwaliteit.
  • Proef tijdens het koken en breng royaal op smaak. Zeevruchten kunnen best wat kruiding gebruiken.
  • Serveer direct na het koken. Laat je pasta niet te lang staan, dan wordt hij papperig.

Zelf pasta maken

Wil je echt next level gaan? Maak dan je eigen verse pasta! Met een paar ingrediënten rol jij de mooiste slierten deeg. Dat geeft je pasta met zeevruchten nét dat beetje extra. Hier leg ik het helemaal voor je uit!

Dus, waar wacht je nog op? Haal die zeevruchten in huis, kook een big pot of pasta en geniet van een bordje vol Italiaanse passie. Buon appetito!

Pasta met zeevruchten miljuschka
Totale tijd25 minutes

Seafood pasta

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 kg gr mosselen
  • 500 gr kokkels
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 venkelknol ca 250 gram
  • 1 prei flinke, ca 180 gram
  • 3 el olijflolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 50 ml witte droge wijn
  • 250 gr mascarpone
  • 700 ml groentebouillon
  • 350 gr linguine
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Maak de mosselen en kokkels schoon. Zie tip.
  • Haal de schil van de ui en knoflook, hak ze fijn. Maak de prei en venkel schoon (bewaar de groene topjes), snijd de venkel in stukjes en de prei in ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime diepe koekenpan of hapjespan met deksel. Bak hierin de knoflook, ui en chilivlokken 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de prei en venkel toe, bak nogmaals 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Blus af met de witte wijn en laat ca 2 minuten inkoken en roer de mascarpone door de groenten, voeg de groentebouillon en linguine toe aan de pan. Dek de pan af en kook de pasta ongeveer 10 minuten. Schep de laatste 2-3 minuten af en toe om zodat de pasta niet aan de pan blijft plakken. 
  • Voeg de mosselen en kokkels toe, dek de pan weer af. Laat de mosselen en kokkels in ca 4-5 minuten openstomen. Rasp de schil van de citroen voor het serveren over de pasta en knijp eventueel een partje citroen over de pasta uit. Verdeel tot slot de venkeltopjes erover. 

Tip!

Tip
Zet de kokkels en mosselen 30 minuten tot een uur onder in ruim koud water met zout (1 liter met 2 eetlepels zout), tot de ze zandkorrels loslaten. Heb je minder tijd? Sla dan de stap met het weken over. Spoel ze daarna af onder koud water. Verwijder de eventuele ‘baard’ (draden aan de buitenkant van de mosselen) van de mosselen en onregelmatigheden aan de buitenkant van de schelpen met een mesje. Spoel de mosselen en kokkels tot het water helder is. Mosselen of kokkels die kapot of beschadigd zijn gooi je weg. Tik openstaande schelpen tegen het aanrecht, wanneer ze weer sluiten kun je ze gebruiken – sluiten ze niet, gooi ze dan weg.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bestellen

Shop the tools

De lekkerste cheesecake of andere baksels maken? Dat doe je met deze spullen.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.