Pappardelle met pompoen, knoflook en chili

Een fijn pastagerecht vandaag: pappardelle met pompoen, knoflook en chili. Niet moeilijk te maken, maar met een groots resultaat. En helemaal vegetarisch!

Pappardelle: een heerlijke lintpasta

Wist je dat het woord pappardelle van het Italiaanse pappare komt – wat opschrokken of naar binnen werken betekent? Dat is precies wat ik met deze heerlijke Italiaanse pastasoort doe. Deze lange, brede linten worden veel in Toscane gegeten, met allerlei verschillende sauzen en ingrediënten.

Je kunt pappardelle in verse of gedroogde variant kopen. Verse is het allerlekkerst, deze kook je ook binnen een paar minuutjes al gaar in gezouten water. Gedroogde pasta moet wat langer koken, tot perfect al dente.

Je serveert de pasta met gefrituurde salie, pecannoten, Parmezaanse kaas en een olie met en chilivlokken. Vind je de pasta iets te droog? Besprenkel dan royaal met extra olijfolie. Ook lekker met een flinke lepel pesto erbij!

Pappardelle met pompoen

Pappardelle met pompoen
Totale tijd35 minuten

Pappardelle met pompoen, knoflook en chili

4.05 van 44 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 250 g pappardelle
  • 1 kleine pompoen van ongeveer 1 kilo in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 bosje salie gefrituurd
  • 50 gr pecannootjes gehakt
  • Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Neem een bakplaat en spreid hierop de plakken pompoen uit. Besprenkel met wat olijfolie (ongeveer 1 eetlepel), peper en zout en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de pompoen gaar is.
  • Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op in een kopje of maatbeker.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Draai het vuur omlaag en bak de knoflook en chilivlokken 1 minuut. Zorg dat de knoflook niet verbrandt.
  • Verhit intussen de overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de salieblaadjes in een paar seconden knapperig. Pas op: laat ze niet verbranden! Laat de krokante salieblaadjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zeezoutvlokken.
  • Voeg de pappardelle toe aan de pan met knoflook en bak heel even kort mee. Voeg een beetje van het kookwater toe. Schep goed om tot de pasta is bedekt met de ‘saus’ in de koekenpan en serveer met de gebakken pompoen, gefrituurde salie, pecannoten en Parmezaanse kaas.
  • Tip: vind je de pasta iets te droog? Besprenkel dan royaal met extra olijfolie. Ook lekker met een flinke lepel pesto erbij!

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 516kcalKoolhydraten: 70gProteine: 14gVet: 23gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 53mgNatrium: 21mgKalium: 1388mgVezels: 5gSuiker: 11gVitamine A: 29064IUVitamine C: 32mgCalcium: 125mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.