Papardelle met runderragù

Ik ben de keuken ingedoken en heb deze heerlijke papardelle met langzaam gegaarde runderragù gemaakt. Ik serveer de runderragù graag met papardelle maar je kunt er natuurlijk ook goed een andere lintpasta aan toevoegen. Papardelle past naar mijn mening heel goed hierbij en het houdt de saus goed vast.

Vlees sudderen

Snij voor dit gerecht de blokken rundvlees zeker niet te groot. Je wilt wel dat het makkelijk uit elkaar valt en de basis vormt van je runderragù. Ondanks dat het gerecht wel wat tijd nodig heeft is het in de basis heel eenvoudig om te maken. Je doet alle smaakmakers bij elkaar in de pan en je laat het langzaam trekken tot het helemaal op smaak is.

Slowcooker

Heb je een slowcooker, dan is dit gerecht ook perfect om daarin te bereiden. Hou dan een uurtje of 7 aan voor het bereiden van het vlees. De papardelle kook je natuurlijk apart vlak voor het serveren.

De runderragù kun je ook heel goed in porties invriezen voor later gebruik. Dus maak eventueel meer van deze heerlijke maaltijd.

Serveer de papardelle met runderragù met lekker veel parmezaanse kaas.

Niet helemaal hetzelfde maar wel een beetje vergelijkbaar is mijn spaghetti bolognese

pasta met runderragu
Totale tijd2 uur

Pappardelle met langzaam gegaarde Italiaanse runderragù

Hoofdgerecht 4 personen. Bereiding: 30 minuten + ca. 1,5 uur stoven
4.33 van 242 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

personen+
  • 600 g runderlappen in blokken van 2 cm
  • 1 el bloem
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 200 ml rode wijn
  • ½ bosje tijm blad gehakt
  • 2 takjes rozemarijn naaldjes fijngehakt
  • ½ runderbouillonblokje à 500 ml bouillon, verkruimeld
  • 400 g pappardelle
  • Parmezaanse kaas tot krullen geschaafd, voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Bestrooi de blokken rundvlees met de bloem, zeezoutvlokken en peper en schep om. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak het rundvlees op middelhoog vuur in 5 minuten rondom bruin aan. Schep uit de pan.
  • Doe weer 1 eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de ui 5 minuten en bak dan de knoflook 1 minuut mee. Voeg het rundvlees inclusief vleessappen toe, de tomatenblokjes, rode wijn, tijm, rozemarijn en het runderbouillonblokje. Giet er 250 ml kokend water bij, roer om en breng aan de kook. Kook 1 uur met het deksel op de pan op laag vuur.
  • Verwijder het deksel en kook nog 30-45 minuten, tot het vlees helemaal gaar is en de saus is ingedikt. Roer goed door. Proef en pas indien gewenst de smaken aan met zeezoutvlokken en peper.
  • Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, verdeel over kommen en schep er ragù bij. Bestrooi naar hartenlust met Parmezaankrullen.
  • Diepvriestip: Je kunt de runderragù invriezen, bijvoorbeeld geportioneerd in afsluitbare diepvrieszakjes. Het blijft 3 maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast, of verwarm direct uit de vriezer. Laat goed heet worden voor je de ragù eet.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 940kcalKoolhydraten: 89gProteine: 43gVet: 42gVerzadigde vetten: 14gTrans Fat: 2gCholesterol: 191mgNatrium: 537mgKalium: 1201mgVezels: 6gSuiker: 11gVitamine A: 323IUVitamine C: 24mgCalcium: 151mgIJzer: 7mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.