Oreo kerstcheesecake

4 uur 30 minuten

Oreo & Philadelphia Roomkaascheesecake voor kerst

Ik werd uitgedaagd door Oreo en Philadelphia om de ultieme kerstcheesecake te maken. En dat liet ik me natuurlijk niet twee keer zeggen!

Ik ging aan de slag met Philadelphia Roomkaas en lekker veel verse cranberries. Voor deze cheesecake kun je echt helemaal los gaan met de toppings. In het filmpje zie je een suggestie maar je kunt echt alles gebruiken wat je zelf lekker vindt dus sla je slag in de plaatselijke chocoladewinkel en ga aan het versieren!

Maken van de kerstcheesecake

Het maken van de kerstcheesecake is makkelijk. Je begint met het maken van de bodem. Hiervoor smelt je de boter en die doe je samen met een flinke hoeveelheid Oreo koekjes in de kom van je keukenmachine. Even draaien tot je mooie kruimels hebt en dan kun je het in je klaarstaande springvorm storten.

Je mengt de Philadelphia Roomkaas nu met de slagroom en verdeel het in twee helften. De ene helft meng je vervolgens met de cranberry compote die je gemaakt hebt, zodat je straks een leuk effect krijgt.

Dan is het een kwestie van opstijven (dit is het beste om het een hele nacht te laten staan) en versieren!

oreo kerst cheesecake

Oreo kerstcheesecake

4.10 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Kerst
Porties 12 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm 22 cm

Ingrediënten
 

  • 300 gr Oreo
  • 75 gr gezouten boter gesmolten
  • 1100 gr Philadelphia Roomkaas
  • 300 gr witte chocola optioneel
  • 150 ml slagroom
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract

Cranberrycompote

  • 250 gr cranberries vers of diepvries
  • 3 steranijs
  • 2 stokjes kaneel
  • 150 gr suiker

Topping

  • 200 gr Witte chocola
  • 100 ml slagroom
  • Kerstversiering

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de boter. Doe de oreo met de gesmolten boter in de keukenmachine en draai dit tot een fijn kruim.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en stort hierin de koekkruimels. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de vriezer om af te koelen en op te stijven voor 10 minuten.
  • Maak de cranberrysaus door de cranberries op te zetten met de suiker, kaneel en steranijs en laat ze kapot koken. Zet apart om af te koelen.
  • Doe de Philadelphia Roomkaas in een kom en voeg hier de slagroom, vanille en 200 gr suiker aan toe.
  • Wil je het geheel wat steviger maken, voeg dan 300 gr gesmolten witte chocola toe.
  • Meng het goed door tot een glad geheel en verdeel de roomkaas over twee kommen.
  • In de ene kom meng je de roomkaas met de cranberries. De andere hou je blank. Maak een mooie swirl en zet in de koeling om op te stijven.
  • Zodra de cheesecake goed is opgesteven haal je hem uit de springvorm en je zet hem op een mooie taartschaal.
  • Maak nu de witte chocoladedrip door de witte chocolade te mengen met hete slagroom. Hiervoor verwarm je de slagroom, giet deze over de stukjes witte chocola , laat goed smelten, roer door en laat even afkoelen.
  • Verdeel dit nu over de cheesecake en ga los met het versieren!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.