Ontbijtje met een Valentijns eitje

Tijd

Romantisch ontbijtje

Morgen is het Valentijns dag. En dat vier je natuurlijk met de nodige hartvormige dingen. Althans zo is de traditie! En dit lekkere Valentijns eitje is heel eenvoudig om te maken en ziet er toch extra feestelijk uit.

Hier koos ik ervoor om het hartje zo te bakken en het dan op het broodje te serveren. Maar je kunt het ook andersom doen. In dat geval volg je de stappen van het recept voor de parmezaan toast. In plaats van een cirkeltje uit de boterham te snijden, gebruik je daar dus een hartjesvorm voor.

In dat geval bak je de boterham met het hart eerst aan een kant in de koekenpan. Dan breek je in de uitsnede van je boterham het eitje en je hebt een andere vorm van het Valentijns eitje.

Uitsteker

Om een ei te bakken in een hartvormige uitsteker heb je die natuurlijk wel nodig, alhoewel je ook creatief na afloop kunt knippen met een schaar. Dat is zeker ook een optie.

Omdat een valentijns eitje alleen een beetje karig is, serveer ik het op de sandwich met een halve avocado per boterham en nog wat extra sla. Je kunt er nog een beetje saus naar keuze bij serveren als je dat lekker vindt.

En natuurlijk met een glaasje bubbels ernaast!

Valentijns eitje

Ontbijtje met een Valentijns eitje

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Hartvormig uitsteker, geschikt om mee te bakken

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 25 gr gemengde sla
  • 2 mooie boterhammen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan met wat olie. Smeer de randen van je hartvormige uitsteker ook in met wat olie zodat het ei er straks weer makkelijk uit glijdt.
  • Breek een ei in het hartvormpje en laat dit rustig garen
  • Beleg twee boterhammen met de sla, avocado en laat het eitje er op glijden.
  • Bestrooi met peper en zout en serveer meteen

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.