Aardappelpuree met een gepocheerd eitje “The slut”

Tijd

Categorieën: Brunch, Ontbijt, Pasen, Recept

Ontbijt met aardappelpuree en een gepocheerd eitje

De naam van dit ontbijt is misschien wat bijzonder. Ik at het voor het eerst bij Alvin Cailan. En alleen dit ontbijtje is al een goede reden om naast deze man wakker te willen worden. Niet om zijn verschijning, maar vanwege de boterzachte aardappelpuree die echt next level is.

Dit is echt een heerlijk ontbijt voor een luie zondagochtend. De combinatie van de aardappelpuree met het gepocheerde eitje is echt heerlijk. Het is niet voor niks dat het het meest populaire gerecht is op de kaart van Alvin. Waarom het als bijnaam “The Slut” heeft gekregen… Daar mag je naar raden.

Om het ontbijt met aardappelpuree te maken begin je aan het maken van de aardappelpuree. Dit maak je lekker zacht en romig met boter en melk.

Dit komt in een klein potje. Hierop breek je het eitje en dit wordt dan in zijn geheel gepocheerd.

Let op dat je wel een potje nodig hebt met een deksel. En let nog een keer op als je de potjes uit het hete water haalt, want de potjes zijn ook heet.

Gebruik dus een tang om de potjes eruit te halen.

Ben je op zoek naar een meer gangbaar ontbijt? Check dan hier alle ontbijtrecepten.

aardappelpuree met gepocheerd ei

Aardappelpuree met een gepocheerd eitje

aantal personen: 4 bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 30 MINUTEN
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Ontbijt, Voorgerecht
Keuken Amerikaanse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 171 kcal

Benodigdheden

  • 4 kleine glazen jampotjes met deksels
  • Pureestamper

Ingrediënten
 

  • 2 grote of 4 kleine kruimige aardappels
  • 1 klont boter
  • 1 scheutje volle melk
  • 4 eieren
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 bosje bieslook

Instructies
 

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Haal ze uit de pan, maar laat de pan met het kookwater op het vuur staan (je pocheert hierin straks de potjes).
  • Stamp de gaargekookte aardappels met de boter, melk en zout en versgemalen zwarte peper tot een romige aardappelpuree.
  • Zorg dat het water in de pan weer kookt. Vul de glazen jampotjes tot twee derde met aardappelpuree. Breek in elk potje een ei op de puree. Draai de potjes dicht en zet ze in de pan met zacht kokend water. Laat circa 7 minuten pocheren.
  • Hak de bieslook fijn. Haal de potjes voorzichtig uit het water (met een tang), open de dekseltjes (pas op: heet!) en bestrooi het met zout, de versgemalen peper en de bieslook.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 171kcalKoolhydraten: 19gProteine: 8gVet: 7gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 171mgNatrium: 94mgKalium: 511mgVezels: 2gSuiker: 1gVitamine A: 340IUVitamine C: 21mgCalcium: 39mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.