Snel recept: toast met ei en Parmezaanse kaas

Toast met ei en parmezaanse kaas

Je zou het bijna vergeten maar kerst bestaat uit zoveel meer dan alleen zoetigheid. Er moet natuurlijk ook ontbeten worden en ook dat wil je toch een beetje speciaal maken. Deze toast met ei en parmezaanse kaas is net weer even wat anders dan een standaard boterham en natuurlijk heel erg lekker!

Maken van de speciale toast

Het maken van de toast met ei is niet ingewikkeld. Neem een lekkere mayonaise en mix dit met de parmezaanse kaas. Met een rondje steek je een cirkel uit je toast. Dat kan met een glas of met een speciale uitsteker.

Als brood kun je casinowit nemen zoals ik hier heb gedaan maar je kunt uiteraard elk brood gebruik dat je lekker vindt. Zuurdesem lijkt me hier ook heerlijk bij.

Smeer je uitgestoken boterhammen plus de overgebleven cirkels in met je mayonaise-parmezaan mengsel. Verhit een koekenpan met wat boter en bak hierin eerst de ene kant van je toast voordat je het omdraait en in de open cirkel een eitje breekt.

Je laat nu je toast met ei en parmezaan rustig bakken tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht. Dat is geen must overigens. Als jij liever een harde eidooier eet dan is dat natuurlijk ook prima.

Eenmaal gebakken serveer je de toast met lekker wat peterselie erover gestrooid.

Check hier alle kerstrecepten!

toast met ei en parmezaan
Totale tijd15 minuten

Toast met ei en Parmezaanse kaas

5 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 6 eieren
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 el mayonaise
  • Peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Meng de mayonaise en geraspte Parmezaan in een kom. Besmeer beide kanten van de sneetjes brood ermee.
  • Steek met een vormpje uit elke snee brood een cirkel.
  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de uitgestoken cirkels aan beide kanten goudbruin.
  • Bak dan de rest van de boterham aan een kant. Draai om en breek een ei in elke cirkel. Verlaag het vuur en doe eventueel een deksel over de pan, tot de eieren gestolt zijn maar de dooier nog zacht.
  • Bestrooi met peper en zout en garneer me fijngesneden peterselie.
  • Serveer met de extra cirkels.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 151kcalKoolhydraten: 12gProteine: 9gVet: 7gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 167mgNatrium: 266mgKalium: 97mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 324IUVitamine C: 1mgCalcium: 101mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.