Lunch recepten

Zacht en zoete zomerse wentelteefjes

Samenvatting

  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 ei

200 ml volle melk

4 sneetjes oud brood

1 tl vanille

1 tl kaneel

2 el boter

100 gr ricotta

rasp van 1 sinaasappel

1 el sinaasappelsap

2 el honing

150 gr aardbeien

Verse basilicum

Eetbare viooltjes

Sharing is caring!

Aardbeientijd

Nu het weer volop aardbeientijd is, moet je er ook goed gebruik van maken. Tenminste dat vind ik persoonlijk. Neem nu deze wentelteefjes met aardbeien. Het is een twist op het klassieke wentelteefje en geeft er echt een zomerse twist aan. Ik vind het een heerlijke variatie op het origineel.

Lekker frisse zomerse wentelteefjes

Door de combinatie van de wentelteefjes zelfs met de ricotta die lekker op smaak wordt gemaakt met citroen en wat honing en dan die aardbeien erop… Jonge, ik krijg er gewoon zin in als ik het zo opnoem!

Deze zomerse wentelteefjes duren ook niet lang om te maken. En probeer ook eens om ze met krentenbrood te doen mocht je dat nog hebben liggen. Ook lekker!

Zomerse wentelteefjes

Zomerse wentelteefjes met aardbeien

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • 2 el boter
  • 100 gr ricotta
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 150 gr aardbeien
  • Verse basilicum
  • Eetbare viooltjes

Instructies


    Doe de melk in een platte kom en klop het ei erdoor. Meng de vanille en het kaneel erdoor en leg een sneetje brood erin. Laat het een paar minuutjes weken maar zorg dat het niet te slap wordt. Je moet het nog wel kunnen hanteren. Herhaal dit voor de andere sneetjes.
    Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en smelt een klontje boter. Bak twee sneetjes tegelijk. Paar minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
    Meng de ricotta ondertussen met de honing, rasp van sinaasappel en sinaasappelsap en klop even door.
    Serveer de zomerse wentelteefjes met de ricotta en de schoongemaakte aardbeien, de verse basilicum en eventueel met de eetbare bloemen.

Nog meer lekkers