Ontbijt recepten

Dit recept valt onder

Granola met banaan recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 35 minuten
  • Aantal personen 500 gr

Ingredienten

300 gr havervlokken

100 gr ongebrande noten

100 gr geraspte kokos

1 eetlepel kaneel

1 eetlepel lijnzaad

3 eetlepels kokosvet

4 eetlepels maple syrup

1 theelepel vanille-extract

2 overrijpe bananen geprakt

Sharing is caring!

Vergeet bananenbrood want vanaf nu heb je een nieuwe bestemming voor je overrijpe bananen. Deze granola met banaan is als je het mij vraagt de lekkerste ooit. Voor degenen die het nog niet weten: granola is een mix van granen, zaden en noten. De banaan zorgt ervoor dat het lekker sticky wordt, waardoor je van die lekkere chunks krijgt. Heerlijk om bijvoorbeeld ’s ochtends met yoghurt te eten.

Recept granola met banaan: bereidingswijze

Mijn granola met banaan recept is lekker makkelijk om te maken. Je hoeft niet alles in één keer op te eten want je kunt de granola heel goed bewaren in een afsluitbare bus. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed. Zorg wel dat het echt goed is afgekoeld voor je het in een bus doet. Is het nog een beetje warm dan wordt het snel een beetje taai. Afkoelen is dus het advies.

Overigens is deze granola zo lekker dat het waarschijnlijk sneller op is dan je denkt. Dit recept maakt ongeveer 500 gram van de granola met banaan, maar je kunt het natuurlijk makkelijk vermenigvuldigen als je meer wilt maken.

Uitspreiden

Wel belangrijk – mocht je meer gaan maken – is dat je het goed uitspreidt op het bakblik. Hoe meer het over elkaar heen ligt des te langer duurt het voor alles mooi goudbruin is.

Probeer ook eens deze granola met espresso!

Banaan granola

Granola met banaan

Aantal personen: 500 gr
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Dit recept maakt ongeveer 500 gr granola

Ingrediënten

  • 300 gr havervlokken
  • 100 gr ongebrande noten
  • 100 gr geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 overrijpe bananen geprakt

Instructies

    1. Bij het granola maken begin je met de oven voor te verwarmen op 150 graden.
    2. Vervolgens bekleed je de bakplaat met bakpapier.
    3. Doe het kokosvet, het vanille-extract  en de maple syrup in een pannetje en laat dit allemaal op laag vuur smelten.
    4. Roer alle ingrediënten nu door elkaar en stort het uit op de bakplaat.
    5. Bak de granola nog 35 minuten. Laat het daarna helemaal afkoelen en bewaar het in een afsluitbare bus.
    6. Kun je nog twee weken lang genieten van deze heerlijke en gezonde ontbijtmix.
    7. Of iets korter, als je er maar geen genoeg van kunt krijgen…

Nog meer lekkers