Ontbijt recepten

Dit recept valt onder

Granola met banaan recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 35 min.
  • P Aantal personen 1

Ingredienten

3 handen havervlokken

1 hand ongebrande noten

1 hand geraspte kokos

1 eetlepel kaneel

1 eetlepel lijnzaad

3 eetlepels kokosvet

4 eetlepels maple syrup

1 theelepel vanille-extract

2 overrijpe bananen geprakt

Sharing is caring!

Vergeet bananenbrood want vanaf nu heb je een nieuwe bestemming voor je overrijpe bananen. Deze granola met banaan is als je het mij vraagt de lekkerste ooit. Voor degenen die het nog niet weten: granola is een mix van granen, zaden en noten. De banaan zorgt ervoor dat het lekker sticky wordt, waardoor je van die lekkere chunks krijgt. Heerlijk om bijvoorbeeld ’s ochtends met yoghurt te eten.

Recept granola met banaan: bereidingswijze

Mijn granola met banaan recept is lekker makkelijk om te maken. Je hoeft niet alles in één keer op te eten want je kunt de granola heel goed bewaren in een afsluitbare bus. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed.

Bij het granola maken begin je met de oven voor te verwarmen op 150 graden. Vervolgens bekleed je de bakplaat met bakpapier. Doe het kokosvet, het vanille-extract  en de maple syrup in een pannetje en laat dit allemaal op laag vuur smelten. Roer alle ingrediënten nu door elkaar en stort het uit op de bakplaat. Bak de granola nog 35 minuten. Laat het daarna helemaal afkoelen en bewaar het in een afsluitbare bus. Kun je nog twee weken lang genieten van deze heerlijke en gezonde ontbijtmix. Of iets korter, als je er maar geen genoeg van kunt krijgen…

Nog meer lekkers