Ontbijt recepten

Dit recept valt onder

Granola met espresso recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 40 min.
  • P Aantal personen 1

Ingredienten

500 gram onbewerkte havervlokken

150 gram amandelen

150 gram pecannoten

100 gram geraspte kokos

1 theelepel kaneel

1 theelepel cocoa

1 theelepel zout

100 ml gesmolten kokosvet

75 ml maple syrup

75 ml honing

1,5 eetlepel instant espresso

2 theelepels vanille extract

Sharing is caring!

Je hebt van die ochtenden dat je echt wel even een kickstart kunt gebruiken. Je moet nog brood smeren voor de lunchtrommels van de kinderen, je tas inpakken voor die belangrijke vergadering vandaag of het is vooral nodig om de kater van de vorige avond te verslaan…Deze granola met espresso zorgt er in elk geval voor dat je meteen vol gas kunt gaan.

Mocht je zo’n kickstart niet nodig hebben of op zoek zijn naar een ander granola-recept: misschien dat mijn granola met banaan je ook aanspreekt.

Recept granola met espresso: bereidingswijze

Wil je zelf ook granola met espresso maken? Maak gebruik van de bovenstaande ingrediënten en volg de stappen zoals ik die hier beschrijf. Bewaar de granola naderhand in een afsluitbare pot zodat je er meerdere keren van kunt genieten.

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed daarna twee bakplaten met bakpapier. Verwarm het kokosvet, de maple syrup, de honing, de vanille en de espresso. Roer en verwarm totdat het één massa is. Meng alle ingrediënten nu door elkaar en verdeel alles over twee bakplaten. Doe alles een kwartier in de oven. Hussel alles om en doe het nogmaals een kwartier in de oven. Hussel voor een derde keer en zet het daarna nog 10 minuten terug in de oven. Nu kun je het laten afkoelen en vervolgens in een pot bewaren.

Nog meer lekkers