Granola met espresso

Mocht je zo’n kickstart niet nodig hebben of op zoek zijn naar een ander granolarecept: misschien dat mijn granola met banaan je ook aanspreekt.

Recept granola met espresso: bereidingswijze

Wil je zelf ook granola met espresso maken? Maak gebruik van de bovenstaande ingrediënten en volg de stappen zoals ik die hier beschrijf. Bewaar de granola naderhand in een afsluitbare pot zodat je er meerdere keren van kunt genieten.

De granola is in principe glutenvrij mits je er zorg voor draagt dat de havervlokken ook echt glutenvrij zijn. Havervlokken zijn in principe glutenvrij maar doordat ze vaak kruisbesmetting hebben van andere granen is het wel zaak om daar goed op te letten als je coeliakie hebt.

Dit recept voor granola met espresso maakt ongeveer een kleine kilo, maar is makkelijk te delen als je minder wilt maken. Ook hier geldt weer dat je goed moet zorgen dat het mooi uitgespreid is op de bakplaat voor het beste resultaat!

Granola met espresso
Totale tijd55 minuten

Granola met espresso recept

4.43 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 gram onbewerkte havervlokken
  • 150 gram amandelen
  • 150 gram pecannoten
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel cocoa
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml gesmolten kokosvet
  • 75 ml maple syrup
  • 75 ml honing
  • 1,5 eetlepel instant espresso
  • 2 theelepels vanille extract
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed daarna twee bakplaten met bakpapier.
  • Verwarm het kokosvet, de maple syrup, de honing, de vanille en de espresso.
  • Roer en verwarm totdat het één massa is. Meng alle ingrediënten nu door elkaar en verdeel alles over twee bakplaten.
  • Doe alles een kwartier in de oven.
  • Hussel alles om en doe het nogmaals een kwartier in de oven.
  • Hussel voor een derde keer en zet het daarna nog 10 minuten terug in de oven.
  • Nu kun je het laten afkoelen en vervolgens in een pot bewaren.
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.