Nachos met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

Bij een gezellige borrel of zomers weekend hoort natuurlijk ook een goede crunchy snack met veel smaak. En wat is er beter dan nacho’s?! Ik bracht deze ontzettend lekkere nacho’s met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom in het leven. Dit hapje is ideaal voor een grote groep, maar wees gewaarschuwd: een extra voorraadje mag niet ontbreken. Voor je het weet zijn ze op.

Nacho’s met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

Deze nacho’s met een twist zijn lekker en makkelijk te maken, oftewel wat een top combo! De hartige nachochips met smeuïge salsa van avocado en gerookte makreelfilet zie je niet vaak, maar dat maakt het gerecht nu net zo leuk. Met nacho’s kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar dit is weer eens iets anders. Dit hapje is perfect voor een vrolijke avond met vrienden en families en zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van vis en pittige smaken.

Nachos met gerookte makreel avocado salsa

Nachos met gerookte makreel avocado salsa 3

Nacho's met gerookte makreel-avocadosalsa en limoenroom

4 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 personen
  • 1 sjalot
  • 1/2 avocado
  • 2 limoenen (1 geperst, 1 in partjes)
  • 1 zak naturel nachochips (200 gr)
  • 100 gr gerookte makreelfilet
  • 1/2 rode chilipeper (fijngehakt)
  • 1/2 bosje koriander (gehakt)
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 125 gr zure room

Bereidingswijze: 

  • Mix allereerst in een mengkom de sjalot en avocado met het limoensap. Laat 5 minuten staan.
  • Voeg de makreelfilet, de chilipeper, het korianderblad en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de zure room in een kommetje. Knijp 1 partje limoen uit boven het kommetje en voeg een snuf zout toe. Roer door elkaar. 
  • Verdeel de tortillachips in een serveerschaal. Zet er een bakje met de makreelsalsa bij en een bakje met limoenroom. Leg de partjes limoen ernaast. Serveren maar!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.