MonChou taart met Lotus en chocolade
MonChou taart is heerlijk! Ik noem het vaak ook wel gewoon cheesecake, want ik ben niet voor niets de cheesecake queen. Je maakt hem klassiek met Bastogne en kersen, dat recept heb ik natuurlijk ook voor je, maar deze keer maak ik hem anders. Ik maak de MonChou taart met Lotus en chocolade. Zo wordt de bodem gemaakt met chocoladekoekjes en gaat er door de MonChou vulling Lotus pasta.
Cheesecake recepten
Ja, ik heb de titel verdiend van cheesecake queen. Zo, begon mijn carrière ooit met het maken van cheesecakes. Ook Jamie Oliver, beaamde dit. Kijk hier maar. En ik heb dan ook talloze cheesecake recepten. De ene maak ik wel met MonChou en de andere gewoon met roomkaas. Het kan namelijk allebei. Wel is MonChou beter voor een no-bake cheesecake. Dus eentje die niet in de oven moet, maar in de koelkast. Zo heb ik voor elk seizoen wel een cheesecake. Van een paascheesecake tot een kerst cheesecake en van eentje met pompoen tot eentje met citroen. Bekijk alle cheesecake recepten hier.
Leuk voor Pasen
Dit leek me nu echt een leuk taartje voor Pasen, dus hop paaseitjes erop en klaar ben je. Hoe je ‘m verder maakt? Dat zie je hieronder.

MonChou taart met Lotus en chocolade
Ingrediënten
Voor de bodem
- 180 gr digestive chocolade koekjes
- 90 gr roomboter
Voor de vulling
- 4 el Lotus Biscoff pasta
- 500 gr MonChou
- 350 ml slagroom
- 125 gr suiker
- 6 blaadjes gelatine
Voor de garnering
- 12 el Lotus Biscoff pasta
- 18 gekleurde paaseieren
Bereidingswijze:
- Bekleed de bakvormpjes met bakpapier op de bodem en de acetaatfolie rondom de randen.
- Hak de chocoladekoekjes fijn. Smelt in een steelpannetje de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze over bakvormpjes. Druk met de achterkant van een glas plat. Zet in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water weken.
- Klop de MonChou met de 200 ml slagroom en suiker door elkaar.
- Verwarm 150 gram slagroom in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat in de warme slagroom al roerende oplossen. Laat 2-3 minuten afkoelen.
- Schep het gelatinemengsel en 4 el Lotus Biscoff pasta door de MonChou en verdeel daarna over de chocoladekoek bodempjes. Zet ze in de koelkast en laat 2 tot 4 uur opstijven.
- Smelt de overige Lotus Biscoff pasta in de magnetron, zodat het vloeibaar wordt.
- Haal de MonChou taartjes uit de bakvormpjes en verdeel ongeveer 2 el gesmolten Lotus Biscoff pasta per taartje er overheen ter garnering. Laat dit ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
- Maak de taartjes af met de gekleurde paaseieren.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.