MonChou taart met Bastogne en kersen
Een MonChou taart is een populaire taart van Hollandse bodem. Zo hebben ze in New York, de New York cheesecake, maar ons kikkerlandje heeft deze. Het is een no-bake taart, wat betekent dat het niet in de oven hoeft te worden gebakken. De koekjesbodem wordt meestal gemaakt van verkruimelde biscuitjes of Bastogne-koeken, vermengd met gesmolten boter, die vervolgens wordt aangedrukt in een taartvorm en gekoeld om op te stijven. De vulling bestaat uit MonChou, gemengd met suiker en opgeklopte slagroom. En om het af te maken, doe je op het MonChou mengsel een laagje fruit of vruchtenjam. De echte klassieker is dus kersen vlaaifruit. Het resultaat is een romige en smakelijke taart.
Wat is MonChou?
MonChou is een zachte verse roomkaas. Het heeft een romige textuur en een milde smaak. Door de romige smaak is het perfect om een taart mee te maken, maar je kan het ook gewoon op een cracker eten. Of op een pizza. Ja, echt. Kijk hier maar.
Een Nederlandse cheesecake
Ga je over de grens, dan hebben ze waarschijnlijk geen idee wat een MonChou taart is, want dit recept is echt Nederlands en het is dus de Nederlandse versie van een cheesecake. Als je het mij vraagt, is de taart dan ook perfect voor elke gelegenheid. Van intieme familiemomenten tot vrolijke festiviteiten, deze taart is een gegarandeerde hit bij elke hap. Natuurlijk, is het ook een lekker toetje.

MonChou taart met Bastogne en kersen
Ingrediënten
- 150 gr Bastogne koeken
- 50 gr roomboter
- 140 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 500 gr MonChou
- 350 ml slagroom
- 6 gelatineblaadjes
- 1 blik taart & vlaaifruit kersen
- 8 mini Bastogne koekjes Optioneel
Bereidingswijze:
- Hak de Bastogne koekjes fijn (houd er een paar achter voor garnering). Smelt in een steelpannetje de boter. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze over de holtes van de muffinvorm. Druk de achterkant van een glas plat. Zet in de koelkast.
- Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water weken.
- Klop de MonChou met de 200 ml slagroom en 125 gram suiker door elkaar.
- Verwarm 150 gram slagroom in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat in de warme slagroom al roerende oplossen. Laat 2-3 minuten afkoelen.
- Schep het gelatinemengsel door de MonChou en verdeel daarna over de Bastogne bodempjes. Zet ze in de koelkast en laat 2 tot 4 uur opstijven.
- Klop 250 milliliter slagroom met de rest van de suiker stijf. Schep over in een spuitzak met een spuitmondje met karteltjes. Verkruimel de achtergehouden Bastogne koekjes.
- Haal de Bastogne taartjes uit de muffinvorm en verdeel de kersen uit blik er over. Spuit op elk taartje een toef slagroom. Bestrooi met wat verkruimelde Bastogne koekjes en versier eventueel met een mini Bastogne
Tip!
- Vet de muffinvorm in (gebruik eventueel een bakspray) en bekleed daarna met bakpapier, zo blijft het bakpapier goed zitten. Het bakpapier gebruik je om de taartjes uit de vorm te halen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
