Ik gebruik voor dit recept voor kip in roomsaus graag kipdijfilets, deze zijn een stuk malser en sappiger dan kipfilets. Dat combineert wonderwel met de romige saus van boter, knoflook, witte wijn, slagroom en kippenbouillon, die extra veel smaak krijgt door de zongedroogde tomaten.
Zo serveer je de malse kip in roomsaus
Je serveert deze malse kip in roomsaus met spinazie, die je laat slinken in de pan waar de saus in zit, en gebakken aardappeltjes. Deze kun je op allerlei manieren bereiden, precies hoe jij ze lekker vindt: voorgekookte aardappelpartjes opbakken in boter in de pan, of zelf krieltjes halveren (of in kwarten) en in de oven roosteren tot gaar en goudbruin.
Zelf voorkoken en dan bakken vind ik het allerlekkerst. Maak daarvoor aardappeltjes schoon en snij deze in kleinere stukken waar nodig. Kook de aardappeltjes even kort voor. Ongeveer 10 minuten is meestal voldoende. Giet af en laat uitdampen. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes hierin goudbruin.
De aardappeltjes kun je vervolgens heerlijk door de roomsaus van de kip halen. Serveer er een glas droge witte wijn bij en ik zeg: genieten maar!
Ook erg lekker om een keer te maken: een traybake met kip, courgette en balsamico

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie
Ingrediënten
- 4 kipdijfilets
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 1-2 el olijfolie
- 1 klont boter
- 2 tenen knoflook geperst
- 80 g zongedroogde tomaten in reepjes
- 75 ml witte wijn
- 250 ml volle slagroom
- 125 ml kippenbouillon
- 200 g spinazie
- 600 g gebakken aardappeltjes
Bereidingswijze:
- Bestrooi de kipdijfilets met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie met de boter in een braadpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten per kant rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
- Giet indien nodig de rest van de olijfolie in de pan. Bak de knoflook op laag vuur 1 minuut. Schep de zongedroogde tomaten erdoor, giet de wijn erbij en laat op hoog vuur kort inkoken. Giet nu de slagroom en kippenbouillon in de pan. Breng aan de kook, leg de kipdijfilets in de saus en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- Roer de spinazie erdoor en laat slinken. Pruttel tot de kip gaar is en de saus ingedikt; nog ongeveer 5 minuten.
- Serveer de kip met gebakken aardappeltjes.
Tip!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.