Makkelijk weekmenu voor week 9

Categorieën: Receptbundels

Het makkelijke weekmenu voor week 9 staat weer voor jullie klaar! Enjoy!

Maandag – Kip met paprika en rijst

kip met paprika en rijst

Een nieuwe week, met een heerlijk nieuw recept. Dit recept is prima geschikt voor een doordeweekse maaltijd. Wil je minder koolhydraten eten, dan kun je de rijst vervangen door bloemkoolrijst. 

Hier vind je het recept van de kip met paprika en rijst

Dinsdag – Aardappelsoep

aardappelsoep

Uiteraard mag een soep in het weekmenu niet ontbreken. Voor deze week de aardappelsoep, geïnspireerd op de Tjechische keuken. Als je aan een soep als avondeten niet voldoende hebt, dan kun je er een stuk knapperig brood bij serveren met een heerlijke boter. 

Hier vind je het recept voor de aardappelsoep

Woensdag – Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Dit recept is thuis een echte favoriet! Deze romige pasta is heerlijk en snel gemaakt. Makkelijk voor als je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad of gewoon niet veel tijd hebt om te koken. 

Hier vind je het recept voor de tagliatelle met garnalen.

Donderdag – Pompoengnocchi

Pompoengnocchi

Op donderdag staat de pompoengnocchi op het menu. Standaard wordt gnocchi gemaakt met aardappelen, maar voor dit gerecht heb ik het gemengd met pompoen. Een verrassende twist aan een bekend recept.

Hier vind je het recept voor de pompoengnocchi.

Vrijdag – Hartige taart met geitenkaas en gepofte tomaat

hartige taart met geitenkaas

Voor de vrijdag deze hartige taart met geitenkaas en gepofte tomaat. Zelf houd ik erg van geitenkaas en gebruik hiervoor ook lekker veel. Als je niet van geitenkaas houdt kun je dit ook vervangen door een ander soort kaas. 

Hier vind je het recept voor de hartige taart met geitenkaas en gepofte tomaat.

Zaterdag – Frittata van leftovers

Frittata van leftovers

Voor deze week heb ik voor op de zaterdag een keer een brunch/lunch recept. Deze frittata van leftovers kan iedereen maken. En daarmee bedoel ik dat je de ingrediënten waarschijnlijk als gewoon in huis hebt. Gelijk makkelijk om de leftovers die je nog had liggen op te maken. 

Hier vind je het recept voor de frittata van leftovers.

Zondag – Lemon meringue cheesecake

lemon meringue cheesecake

En last but not least: voor de zondag een frisse cheesecake met lemon curd en merengue. Deze no bake cheesecake is helemaal niet ingewikkeld om te maken. 

Hier vind je het recept voor de lemon meringue cheesecake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.