Makkelijk weekmenu voor week 7

Soms is het best lastig om elke week weer gevarieerde, gezonde en lekkere gerechten op tafel te zetten. Om jullie een beetje op weg te helpen, heb ik een nieuw weekmenu voor jullie samengesteld bestaande uit makkelijke maar altijd-lekkere maaltjes. Enjoy!

Maandag – Vega pizza met biet, pompoen en boerenkool

MiljuschkaxMagioni 01 Januari 03 Pizza met bietjes, pompoen, boerenkool, ui, ricotta en Parmezaanse kaas

Van pizza word ik altijd diep gelukkig: het is hartig, kazig, het liefst royaal belegd, en uiteindelijk kost het helemaal niet zo héél veel moeite om op tafel te toveren. Een perfect gerecht om de week mee te beginnen. 

Ik heb een lekkere suggestie voor een échte winterse variant: een bloemkool-pizzabodem van Magioni, belegd met biet, pompoen, boerenkool, ui, ricotta en Parmezaanse kaas.  In het recept geef ik twee suggesties voor sauzen op deze vega pizza: mijn ultieme tomatensaus voor pizza, maar ook een frisse crème fraîche saus. De keus is geheel aan jou…

Hier vind je het recept voor de vega pizza met biet, pompoen en boerenkool

Dinsdag – Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel

Een makkelijk wokgerecht dat je zo op tafel zet: gele curry met vis, zoete aardappel en wortel! Ideaal voor de drukke dagen, en het valt geheid bij iedereen in de smaak.

Hier vind je het recept voor de gele curry met vis, zoete aardappel en wortel.

Woensdag – Zoete aardappeltortilla met manchego 

Zoete aardappeltortilla met manchego

De Spaanse aardappeltortilla ken je vast al wel. Maar wist je dat je deze ook heel goed met zoete aardappel kunt maken? Extra smakelijk wordt dit gerecht met Manchego-kaas, peterselie en dille. En uiteraard, want we blijven in Spaanse sferen, gaan we voor lekker veel ui en knoflook. Hmmm!

Hier vind je het recept voor de zoete aardappeltortilla met manchego.

Donderdag – Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

Oosterse karbonaadjes

Een heerlijk hoofdgerecht om ‘s avonds op tafel te zetten: Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels. Eens een keer wat anders dan de standaard karbonades! En dit diner staat binnen een mum van tijd op tafel. Makkelijk, smaakvol en gezond. 

Hier vind je het recept voor de Oosterse karbonaadjes met paksoi en noedels

Vrijdag – Risotto met geroosterde tomaten, rozemarijn en basilicum 

Risotto met geroosterde tomaat

Een mooie twist op een klassieke Italiaanse risotto, is deze risotto met geroosterde tomaten, rozemarijn en basilicum. Romig en vol smaak, zeker door de Parmezaanse kaas en witte wijn. Ga voor een sterke (groente)bouillon en serveer met extra geroosterde tomaatjes uit de oven.

Hier vind je het recept voor de risotto met geroosterde tomaten, rozemarijn en basilicum. 

Zaterdag – Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Dit gerecht moet je absoluut proberen! Gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto. De gebakken zalm wordt goddelijk op de huid gebakken, de snijbonen zijn lekker fris en knapperig en de bloemkool-knolselderijpuree is ontzettend romig. De keuze is aan jou hoeveel extra crème fraîche je erin doet… Enne, die peterselie-pesto – een leuke variant op klassieke basilicumpesto – maakt van dit avondeten helemaal een feestje. Die is echt het proberen waard en haalt het hele gerecht onwijs op.

Hier vind je het recept voor de gebakken zalm met bloemkool-knolselderijpuree en peterselie-pesto

Zondag – Avocado chocolademousse met chili

Avocado chocolade mousse

Chocolademousse… ik vind het serieus een van de lekkerste en simpelste gerechtjes om te maken. Maar heb jij het wel eens gemaakt met avocado en kokosmelk? Zo krijg je een totaal andere smaak, heb je meteen wat gezonde vetten tot je genomen en bovendien is deze versie lactosevrij. Een lactosevrije chocolademousse dus, die je best gezond mag noemen.

Hier vind je het recept voor de avocado chocolademousse met chili

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.