Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor een eenpansgerecht pompoen pasta, tonijnburgers en malse kipfilet met gebakken aardappels.
Maandag – Eenpansgerecht pompoen pasta
Deze eenpansgerecht (pompoen pasta) is één van mijn favorieten binnen de categorie pompoen. De basis bestaat uit een mix van pompoenblokjes en tomatenpuree. Daar voeg ik mascarpone en een Italiaanse smeerbare worst (nduja) aan toe. Een makkelijke maaltijd om de week mee af te trappen.
Dinsdag – Halloween spookcupcakes
Happy Halloween! Vandaag trakteer ik op deze griezelige Halloween spookcupcakes. Het is een kunstwerkje om te maken en daarom ook zo leuk als halloweenactiviteit met de kids. De spookjes maak ik van meringue. Die plaats ik op een cupcake met een bloederige frosting. Het eindresultaat: een spooky traktatie met verschillende smaken en texturen.
Woensdag – Tonijnburgers
Dit is niet zomaar een burger, maar een overheerlijke tonijnburger met gesmolten cheddar. Daar laat ik het niet bij, want ik serveer dit feestje op een Italiaanse bol. Die smeer ik in met tzatziki en maak ik af met ijsbergsla. Een goede optie voor een uitgebreide lunch of een makkelijk diner. Het recept staat in dit artikel!
Donderdag – Malse kip in roomsaus met gebakken aardappels
Een Hollands AVG’tje: ideaal voor doordeweeks. Deze malse kip in roomsaus met gebakken aardappelen is snel klaar, maar toch onwijs lekker. Ik kies deze keer voor kippendijfilet, dat is een stuk malser dan kipfilet. Het trio van aardappels, groenten en vlees maak ik af met spinazie en wat zongedroogde tomaten.
Vrijdag – Espresso Martini
In de herfst denk je vaak aan warme drankjes. Toch wil ik deze overheerlijke frozen espresso martini met je te delen. Waarom? Omdat die gewoon zo ongelooflijk lekker is. Al helemaal als je net als ik gek bent op koffie. Op vrijdagavond mag je jezelf best eens trakteren op een speciaal drankje.
Zaterdag – Quiche met ham en erwtjes
Het is tijd voor deze quiche met ham en erwtjes. Mijn gezin is er dol op. Het is toevallig ook een origineel recept uit het kinderbakboek van mijn dochter Felina en ik. Dat maakt deze quiche voor mij extra speciaal. En natuurlijk smaakt die ook gewoon hartstikke lekker!
Zondag – Vega ramensoep met miso-pompoen, shiitake en een eitje
Ik begin de week met pompoen en ik sluit de week af met pompoen. Dit keer geen pasta, maar deze rijkgevulde vega ramensoep met pompoen en miso-pompoen en een eitje. Een amazing maaltje.