Makkelijk weekmenu voor week 44

Categories: Receptbundels

Wat een heerlijke week! Je zou bijna denken dat het voorjaar is met deze temperaturen! Het is natuurlijk niet helemaal normaal dat het deze tijd van het jaar nog zo warm is, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet van geniet. Het inspireerde mij sowieso om weer een heerlijk weekmenu voor jullie samen te stellen. Enjoy!

Maandag – Vega plaattaart

Vega plaattaart met rode biet

Makkelijke maaltijd pur sang: een plaattaart. Voor de bodem van deze plaattaart gebruik ik een rol bladerdeeg. Dat is al klaar voor gebruik, ideaal dus voor last-minute maaltijden of voor de maandag, want die is tenslotte al zwaar genoeg. Deze vega plaattaart beleg ik met romige crème fraîche, aardse rode biet en spinazie. Als grande finale top ik deze af met zoetzure balsamico-uien. Glaasje rood erbij – om af te kicken van het weekend – en ontspan.

Hier vind je het recept voor deze vega plaattaart.

Dinsdag – Wortel-gember en sjalotjes

wortel gember sjalot

Dit is een heerlijk eenvoudig recept. Ik ben er dol op. Serveer dit met aardappelpuree of een aardappelgratin zoals deze en je hebt een heerlijk maaltje voor de dinsdag.

Hier vind je het recept voor deze wortel-gember en sjalotjes.

Woensdag – Zwarte bonensoep

Zwarte bonensoep met chorizo

Natuurlijk weet ik nooit precies wat voor het weer het gaat worden op het moment dat ik het weekmenu in elkaar zet. Dus mocht het vandaag een stralende dag zijn met temperaturen boven de 20 – want dat is tegenwoordig blijkbaar heel normaal – Verschuif deze dan naar een iets koelere dag. Of niet… jouw feestje.

Hier vind je het recept voor deze zwarte bonensoep.

Donderdag – Crunchy herring

Crunchy herring

Voor deze donderdag heb ik eens een keer écht iets anders. Deze krokant gebakken haring in een jasje van cornflakes is verslavend lekker en echt de moeite waard om eens te proberen. Serveer het met gebakken aardappeltjes en doperwten voor een complete maaltijd.

Hier vind je het recept voor deze crunchy herring.

Vrijdag – Entrecote met Chinese coleslaw

Entrecote met Chinese coleslaw

Laten we het weekend eens lekker decadent aftrappen met een heerlijk stuk vlees. Een mals stuk entrecote met een crunchy coleslaw van Chinese kool: een maaltijd om van te houden en een goede bodem voor wie nog een dansje gaat wagen vanavond.

Hier vind je het recept voor deze entrecote met Chinese coleslaw.

Zaterdag – Taco de barbacoa uit de slowcooker

Taco de barbacoa

Dit Mexicaanse stoofvlees is niet moeilijk om te maken maar heeft wel lekker lang de tijd nodig om mooi zacht te worden. Vandaar dat de zaterdag me de perfecte dag lijkt om dit heerlijke gerecht te maken. Zoals gezegd: het kost wat tijd want het moet in de slowcooker of in de stoofpan maar is absoluut de moeite waard!

Hier vind je het recept voor deze taco de barbacoa uit de slowcooker.

Zondag – Giftige appels

Gifitige appels

Spooky-season has arrived! Oké, het zit hier in Nederland misschien nog niet helemaal in ons DNA maar Halloween krijgt toch ook hier steeds meer voet aan wal. Deze “giftige” appels zijn de perfecte halloween traktatie voor wie het ook nog belangrijk vindt dat de kids naast al dat snoep ook nog wat vitamientjes binnen krijgen. Daarnaast zien ze er ook gewoon supercool uit. Alsof ze zo door de heks bij Sneeuwwitje zijn bezorgd… 

Hier vind je het recept voor deze giftige appels.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.