Wie mij een beetje kent, weet dat ik helemaal opfleur van eten. Om jullie te inspireren heb ik een weekmenu met snelle, makkelijk en lekkere maaltijden passend bij het seizoen samengesteld!
Maandag – Gebakken kabeljauw met tomatensalsa
Gebakken kabeljauw met tomatensalsa: een snel en makkelijk visgerecht om de week mee te beginnen. Ik bak de kabeljauw nét gaar en goudbruin in de pan. De tomatensalsa is lekker kruidig en vol van smaak, door de kappertjes, salie, zwarte olijven en peterselie.
Hier vind je het recept voor de gebakken kabeljauw met tomatensalsa.
Dinsdag – Gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade
Wat wij al eeuwenlang eten als spruitjes, wordt in Amerika ‘Brussels sprouts’ genoemd. Wij eten de spruitjes vaak gekookt, overzees worden ze vaak gebakken of gefrituurd. Tja, het blijven Amerikanen! Maar ik kan je vertellen, dat het de moeite waarde is het eens te proberen. Zeker voor kinderen die absoluut niet van gekookte spruiten houdt… Ik frituur ze en schep de warme groene bolletjes door een salade met fris-pittige dressing.
Hier vind je het recept voor de gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade.
Woensdag – Snelle kippensoep met maïs en prei
Van kippensoep kikker je altijd op, en deze snelle kippensoep met maïs en prei is nét even wat anders dan de standaard soep met stukjes kip. Een perfecte soep voor deze woensdag!
Ik gebruik graag kipdijfilets, omdat deze mals en sappig blijven – ook als je ze langer kookt. Maar als je liever kipfilet gebruikt, kan dat natuurlijk ook, al worden deze net een tikje droger.
Hier vind je het recept voor de snelle kippensoep met maïs en prei.
Donderdag – Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers
Deze lekkere pittige runderstoof is heerlijk om zo te eten met rijst, maar kun je ook prima serveren in een tortilla of als onderdeel van een Mexicaans geïnspireerde maaltijd.
Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Dit neemt namelijk nogal wat tijd in beslag. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt, of in een normale stoofpan met dikke bodem.
Hier vind je het recept voor de stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers.
Vrijdag – Klassieke flammkuchen met spek en ui
Klassieke flammkuchen met spek en ui: ik ben er zo dol op! Zeker voor de vrijdagmiddagborrel. In dit recept vertel ik je hoe je het deeg voor deze flammkuchen zelf maakt. Extra snel zijn? Gebruik dan kant-en-klaar flammkuchen-deeg – die vind je tegenwoordig heel handig in de supermarkt op een rol, bijvoorbeeld van het merk Tante Fanny. Ik serveer deze flammkuchen met spek en ui als snack bij een borrel, of als diner met een goedgevulde salade erbij.
Hier vind je het recept voor de klassieke flammkuchen met spek en ui.
Zaterdag – Salade met gegrilde peer en burrata
Deze salade is geweldig met het zoete van de gegrilde peer, het bittere van de radicchio en het romige van de burrata. Heerlijk als bijgerecht tijdens het avondeten, onderdeel van een buffet of als een lichte lunch.
Hier vind je het recept voor de salade met gegrilde peer en burrata.
Zondag – Mini red velvet taartjes
Zondag is bakdag, maar soms heb je het ook op de zondag wel eens druk. Ben je dol op red velvet cake? Dat komt dan goed uit, want je maakt deze lekkere mini red velvet taartjes in 45 minuten.
Soms lijken recepten ineens uit de lucht te komen vallen en zijn ze opeens razend populair. Zo was ook het geval bij de red velvet cake. De red velvet cake is een fluweelzachte roodgekleurde taart, afkomstig uit Amerika. Deze taart heeft vaak een witte zoete topping van roomkaas of witte chocolade.
Hier vind je het recept voor de mini red velvet taartjes.