Gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade recept

Tijd

Recept gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade: bereidingswijze

Wat wij al eeuwenlang eten als spruitjes, wordt in Amerika ‘Brussels sprouts’ genoemd. Wij eten de spruitjes vaak gekookt, overzees worden ze vaak gebakken of gefrituurd. Tja, het blijven Amerikanen! Maar ik kan je vertellen, dat het de moeite waarde is het eens te proberen. Ik frituur ze en schep de warme spruiten door een salade met fris-pittige dressing.

Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Snijd de rode en witte kool heel fijn. Snijd de rode ui en jalapeño-peper in fijne ringen.
Doe de chillisaus, witte wijnazijn, knoflook en rode pepers in een schaal en roer deze saus goed om. Zet opzij.
Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur de spruitjes hierin, circa 1,5 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de fijngesneden witte en rode kool, ui, jalapeño-peper en alfalfa bij de saus. Hussel goed door elkaar zodat de saus goed over de salade is verdeeld. Breng op smaak met zout. Doe de gefrituurde spruiten erbij en roer om. Voeg als laatste de kruiden (verse munt, verse koriander en verse basilicum) toe.

Gefrituurde spruitjes verborgen in een frisse salade recept

No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Salade
Keuken groente, Vegan, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 200 ml zoete chilisaus
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 knoflookteentje
  • 4 rode pepers
  • 500 g spruitjes
  • 100 g rode kool
  • 100 g witte kool
  • 100 g alfalfa
  • 1 rode ui
  • 1 jalapeño-peper
  • Zout
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Snijd de rode en witte kool heel fijn. Snijd de rode ui en jalapeño-peper in fijne ringen.
  • Doe de chillisaus, witte wijnazijn, knoflook en rode pepers in een schaal en roer deze saus goed om. Zet opzij.
  • Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C). Frituur de spruitjes hierin, circa 1,5 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de fijngesneden witte en rode kool, ui, jalapeño-peper en alfalfa bij de saus. Hussel goed door elkaar zodat de saus goed over de salade is verdeeld. Breng op smaak met zout. Doe de gefrituurde spruiten erbij en roer om. Voeg als laatste de kruiden (verse munt, verse koriander en verse basilicum) toe.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!