De herfst is officieel begonnen en het wordt alweer sneller donker. Snel, makkelijk en lekkere maaltijden passend bij het seizoen, dat is wat ik deze week voor jullie heb samengesteld!
Maandag – Broccoli en biefstuk teriyaki
Voor een doordeweekse maaltijd vind ik het fijn als ik niet uren in de keuken hoef te staan. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar over het algemeen kies ik dan graag voor een maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat, zoals deze broccoli en biefstuk teriyaki. Perfect om de week mee te beginnen!
De term teriyaki komt uit de Japanse keuken, deze heeft te maken met de manier van marineren en roosteren. In dit geval gebruik ik die term wat losjes omdat het vlees gewokt wordt, maar de smaken zijn wel zoals je van teriyaki verwacht.
Hier vind je het recept voor de broccoli en biefstuk teriyaki.
Dinsdag – Pasta aglio e olio
Persoonlijk hou ik heel erg van het gemak van een goede pasta. En pasta heeft eigenlijk ook heel weinig nodig! Neem nu deze pasta aglio e olio. Wat gaat er eigenlijk in? Knoflook, olie, chilivlokken en verse peterselie. En natuurlijk mag de geraspte Parmezaanse kaas niet ontbreken. Dat maakt – wat mij betreft – elk pasta gerecht af.
Deze aglio e olio valt op door zijn eenvoud, maar juist dat maakt het heerlijk. Proberen maar!
Hier vind je het recept voor de pasta aglio e olio.
Woensdag – Curry van zoete aardappel en kikkererwten
Lekker budget-vriendelijk koken? Daar help ik je graag bij, bijvoorbeeld met dit lekkere curry-recept.
Deze heerlijke curry van zoete aardappel maak je voor 8 personen (of voor 2 personen; vries dan 3 x 2 porties in voor later gebruik) en kost slechts € 1,70 per persoon. De exacte prijs is natuurlijk ook afhankelijk van waar je je boodschappen doet.
Hier vind je het recept voor de curry van zoete aardappel en kikkererwten.
Donderdag – Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing
Ik vind een pastasalade een goede uitkomst om een voedzame en snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast, dus ideaal als je opeens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld. Enne: deze pastasalade is ook onwijs lekker de volgende dag als lunch!
De witte asperges uit dit recept zijn nu natuurlijk niet meer in het seizoen, maar je kunt als vervanger ook prima andere groenten, zoals doperwten, kikkererwten of bloemkool gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!
Hier vind je het recept voor de pastasalade met artisjok en ansjovis dressing.
Vrijdag – Ham-kaas pizzarolletjes
Deze pizzarolletjes smaken als een ham-kaas pizza, maar dan in een klein en handzaam formaat. Ideaal als diner, snack, borrelhapje voor je gasten of om mee te nemen (bijvoorbeeld in de lunchtrommel).
Uiteraard kun je naar hartelust variëren met de toppings; kies eens voor salami in plaats van ham, blauwe kaas of mozzarella in plaats van belegen kaas (kies dan wel geraspte mozzarella die weinig vocht bevat) of ander type kruiden.
Tot slot: wil je helemaal snel klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar pizzadeeg voor deze pizzarolletjes.
Hier vind je het recept voor de ham-kaas pizzarolletjes.
Zaterdag – Brisket (langzaam gegaard rundvlees)
Altijd al willen weten hoe je traditionele Joodse brisket maakt? Vandaag is het tijd voor mijn favoriete recept van dit langzaam gegaarde rundvlees.
Brisket is rundvlees uit de borst van de rund. Dat deel bevat veel pezen en spieren, waardoor het wat taai kan zijn. Door middel van slow-cooking krijgt je vlees echter de perfect malsheid. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan is dit gerecht echt verrukkelijk! De ideale zaterdagbesteding…
Hier vind je het recept voor de Joodse brisket.
Zondag – Pruimen cheesecake met amandelmeel
Deze pruimen cheesecake past perfect in dit seizoen. De bodem van de bastognekoeken maakt het lekker herfstig, de combinatie van roomkaas en volle yoghurt de vulling fris, zoet en niet te zwaar. En dan die prachtige rijpe pruimen: wat een feestje! Perfect om deze week mee af te sluiten.
Hier vind je het recept voor de pruimen cheesecake met amandelmeel.