Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor een traybake, Griekse gehaktballetjes, en een lekker zoet recept met ingrediënten uit eigen tuin: bramen cheesecake bars.
Maandag – Traybake AVG
We trappen de week makkelijk af met een traybake met aardappels groenten en vlees. Of terwijl een AVG’tje, maar dan net even lekkerder. Voor dit heerlijke gerecht heb je weinig materiaal nodig. Alle ingrediënten leg je namelijk op een bakplaat. Zet ‘m in de oven en het enige wat je nog hoeft te doen is wachten tot het belletje gaat. Easy peasy en zo klaar.
Dinsdag – Zomerse inktvissalade
Zomer op je bordje! Een heerlijke en makkelijke inktvissalade maak je supersnel met kant- en klaar gegaarde octopusarmen. Om de inktvissalade te maken heb je niet heel veel ingrediënten nodig. Naast inktvis gebruik ik paprika, tomaat en maak ik een heerlijke dressing op basis van limoen en olijfolie. Door de smaken heeft het wat weg van een Spaanse inktvissalade.
Woensdag – Spritsen
Tijd vrij met de kids? Bak dan eens deze lekkere spritsen met ze. Omdat je deze koekjes vormgeeft met behulp van een spuitzak, kun je experimenteren met het maken van verschillende vormpjes. Denk aan rondjes, hartjes, vierkantjes…noem het maar op. Het eindresultaat: een heerlijk zoet koekje met een creatieve twist. Deze klassieker is voor mij pure nostalgie.
Donderdag – Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade
Na een Nederlandse start van de week reist mijn inner foodie vandaag graag iets verder van huis. Zeg maar hallo tegen de Griekse keuken, want het is tijd voor Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade. Ik serveer dit heerlijke maaltje met pitabroodjes. Smullen maar!
Vrijdag – geroosterde paprika pasta
Ik ben dol op eenpansgerechten. Na een drukke werkweek is deze geroosterde paprika pasta uit een pan een uitkomst. Je zet ‘m namelijk binnen 30 minuten op tafel. Deze smaakvolle pasta is ook geschikt voor de vegetariërs onder ons.
Zaterdag – vistaco’s met avocado-mangosalsa
Dit recept voor vistaco’s met avocado-mangosalsa is een klassieker uit mijn kookboek makkelijk met Miljuschka. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit een makkelijk gerecht is. Taco’s kennen we vaak met vlees, maar deze variant met vis is heel, heel erg lekker fris.
Zondag – Bramen cheesecake bars
Zondag is echt zo’n typische bakdag. Daarom is het vandaag tijd voor een lekker zoet bakrecept. Ik ben verzot op cheesecake (ze noemen me niet voor niets de cheesecake queen), en dit keer serveer ik cheesecake bars. Met bramen dus. Waarom bramen? Ze zijn natuurlijk lekker in deze cheesecake bars, maar ze zijn ook nog eens in het seizoen. Hoewel je bramen gewoon in de supermarkt kunt kopen, gebruik het liefst bramen uit mijn eigen tuin. Nog leuker is wild plukken in Nederland.