Makkelijk weekmenu voor week 36

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor een zomerse pot, een spicy roerbak, het meest lekkere zelfgemaakte ijs ooit én een regenboog fruittaart.

Maandag – Stamppot van veldsla en radijs met braadworst

Stamppot van veldsla radijs en braadworst

Na een lange dag werken, heb je meestal niet veel tijd of energie om uitgebreid te koken. Daarom is een zomerse stamppot maaltijd ideaal! Deze stamppot van veldsla kan ook echt het hele jaar door. De radijs geeft het iets peperigs en de braadworst maakt het helemaal af. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze warme goedgevulde maaltijd met fris-pittige radijs.

Dinsdag – Courgettepasta met kip en spinazie

Courgettepasta met spinazie

Gezonde gerechten hebben vaak een hoog feel good food-gehalte. Denk maar eens aan deze courgettepasta met kip en spinazieDe gezonde, maar vooral smaakvolle maaltijd kan je helpen ontspannen na een lange dag en zorgt voor een gevoel van voldoening. Maar soms wil ik wat meer letten op de hoeveelheid groente die ik elke dag eet en in zo’n geval is het eten van courgettepasta ideaal om op een makkelijke manier meer groente binnen te krijgen.

Woensdag – Pittige roerbak met (vega) gehakt en zwarte bonen

Pittige roerbak met zwarte bonen

De groenten die ik in deze heerlijke roerbak verwerk zijn bimi en zwarte bonen. Bimi, ook wel bekend als aspergebroccoli, zie ik tegenwoordig steeds vaker als bijgerecht oppoppen in restaurants. Wist je dat het nog lekkerder is om deze smaakvolle groente met bite in jouw hoofdgerecht te verwerken? Genieten kan snel omdat je deze pittige roerbak met (vega) gehakt en zwarte bonen binnen een mum van tijd op tafel zet. 

Donderdag – Mango-passievrucht sorbet met chili siroop

Mango sorbetijs miljuschka

Zelfgemaakt ijs op een warme zomerdag, daar kan echt niks tegenop. En jij kan het ook maken, want moeilijk is het niet. Het echte geheim van deze mango-passievrucht sorbet is misschien wel de pittige chili siroop. Het toevoegen van wat pit aan jouw dessert geeft een gek maar verrassend lekker contrast. Je kunt het beetje bij beetje toevoegen, zodat je jouw zelfgemaakte sorbet geheel naar wens kunt samenstellen. En mooi dat deze verfrissende sorbet is!

Vrijdag – Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

Geroosterde zoete aardappel met kikkererwten

Een lekker gerecht hoeft niet altijd prijzig te zijn. Een rijkgevuld gerecht kan ook budgetvriendelijk zijn. Door gebruik te maken van seizoensgebonden ingrediënten en slechts een handje aan producten, kun jij een heerlijke en goedkope maaltijd op tafel zetten. Deze geroosterde zoete aardappel blijf ik ontzettend lekker vinden. Is het mooi weer dan kun je de zoete aardappel ook goed roosteren op de barbecue dus dat is fijn. Maar is het geen mooi weer, dan is de oven je beste vriend.

Zaterdag – Midden-Oosterse kip wraps

Midden-Oosterse kip wraps met een munt-sumakdip

Een rijkgevuld gerecht is vaak snel en gemakkelijk te bereiden. Met slechts een paar ingrediënten kun je al een smaakvolle maaltijd op tafel zetten. Deze Midden-Oosterse kip groenten wraps met een munt sumak dip bewijzen dat maar weer. De munt, ras el hanout en sumak tillen deze schatjes naar een hoger niveau. Lekker als lunch, in de broodtrommel voor onderweg of om te serveren aan je gasten. 

Zondag – Fruittaart

Fruittaart miljuschka

Deze zondag maak ik een vrolijk gekleurde regenboogtaart. Een taart die niet alleen jouw smaakpapillen prikkelt, maar je ook gewoon hartstikke vrolijk maakt. En dat allemaal dankzij de prachtige kleuren. Na een lange werkweek heb je het wel verdiend om jezelf te verwennen met iets lekkers, vind je ook niet? Ik zet vanavond na het eten in ieder geval deze pure magie op tafel!

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.