Makkelijk weekmenu voor week 36

Categories: Receptbundels

Die eerste weken na de zomervakantie vallen hier toch altijd een beetje zwaar. Ik moet dan altijd weer zo afkicken van die ongedwongen dagen. Om het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden heb ik voor jullie een weekmenu vol sprankelende en gevarieerde gerechten. Een reisje rond de wereld voor je smaakpapillen, laten we het zo noemen. Geniet ervan!

Maandag – Tex-mex salade

tex-mex salade

Met deze Tex-Mex salade maak jij een feestje van jouw lunch of diner. Een fris en kleurrijk gerecht boordevol groente om blij van te worden. Tegen een bord waar je een vette glimlach van krijgt, zeg je toch geen nee?

Hier vind je het recept voor deze Tex-mex salade.

Dinsdag – Italiaanse rotolo met spinazie, snijbiet en ricotta

Italiaanse rotolo me spinazie snijbiet en ricotta

Indruk maken met een pastagerecht? Dat doe je zonder twijfel met deze Italiaanse rotolo: opgerolde, gevulde pasta. Deze versie maak ik met spinazie, snijbiet en ricotta. Delicioso!

Hier vind je het recept voor deze Italiaanse rotolo met spinazie, snijbiet en ricotta.

Woensdag – Gestoomde kabeljauw

Gestoomde kabeljauw

Heerlijk licht en gezond, ja, dat is deze gestoomde kabeljauw. Kabeljauw is misschien wel een van de meest makkelijke vissen om mee te variëren. Ben je geen fan van vis? Probeer dan dit gerecht eens, het is een mooie instapper om kennis te maken met de smaakvolle wereld van de zee. Just try!

Hier vind je het recept voor deze gestoomde kabeljauw.

Donderdag – Caribische biefstuk met mango-koriandersalsa

Caribisch biefstukje

Zin in een zonnige maaltijd? Dan zit je met deze Caribisch biefstuk helemaal goed. Ik serveer hem met een frisse mango-koriandersalsa, als perfecte aanvulling op het malse vlees. Lekker met gebakken aardappeltjes, maar frietjes kan natuurlijk ook – beter zelfs.

Hier vind je het recept voor dit Caribische biefstuk met mango-koriandersalsa.

Vrijdag – Gegrilde little gem

Gegrilde piperade met little gem

Vandaag een lekker fris gerecht met gegrilde sla. Een van mijn favorieten van dit moment! Dit gerecht doet het goed met bijvoorbeeld een mooi stukje gegrilde zalm of vleesspiesjes van de barbecue.

Hier vind je het recept voor deze gegrilde little gem.

Zaterdag – Kip in knoflook

Zo’n zaterdag hè, die is perfect voor een heerlijk kippetje uit de oven. Schrik niet van de hoeveelheid knoflook, door het roosteren in de oven raak je de scherpe smaak kwijt en wordt het heerlijk zacht en zoet.

Hier vind je het recept voor deze kip in knoflook.

Zondag – Chocolade-flan-cake

Chocolade flan cake

Deze chocolade-flan-cake is een match made in heaven. Cake en flan bij elke hap, overgoten met een romige dulce de leche-karamelsaus. Dat schreeuwt om meer.

Hier vind je het recept voor deze chocolade-flan-cake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.