Makkelijk weekmenu voor week 33

Categorieën: Receptbundels

Hittegolf

Het wordt een warme week. Of in ieder geval een heel warm weekend. Koken is dan misschien niet altijd het eerste waar je zin in hebt, dus veel lekker makkelijke salades of gerechtjes van de barbecue zijn dan een uitkomst!

Maandag – Ratatouille uit de airfryer

Ratatouille

Met die hitte is de oven aanzetten meestal niet waar je op zit te wachten. Daarom is een airfryer ook heel fijn want de hitte die het genereert is minimaal in verhouding tot de oven. Deze lekkere ratatouille uit de airfryer is dan een goed idee!

Vind hier het recept voor de ratatouille

Dinsdag – Gepofte aardappel met makreelsalade

Gepofte aardappel met makreelsalade

Als het mooi weer is maak ik graag de gepofte aardappels in de barbecue. Je pakt ze in met aluminiumfolie en legt ze rechtstreeks op de hete kooltjes en in no time heb je een heerlijke gepofte aardappel.

Lekker met makreelsalade. Maak je daar wat extra van dan kun je het de volgende dag ook heerlijk op een cracker eten.

Vind hier het recept voor de gepofte aardappel met makreelsalade

Woensdag – Spitskool met misoboter en bieslook

Spitskool met misoboter

Je kunt deze spitskool heerlijk bereiden op de barbecue. Die lekker rokerige smaak en dan eten met veel bieslook en een misoboter. Genieten! Is het geen mooi weer dan kun je het natuurlijk ook goed in de grillpan bereiden

Vind hier het recept voor de spitskool met misoboter.

Donderdag – Gebakken rijst met een ei

Gebakken rijst

Gebakken rijst vind ik bij uitstek ook een makkelijk zomers gerecht omdat het snel klaar is en je er van alles in kunt verwerken. Ook ideaal om restjes uit je koelkast op te maken.

Vind hier het recept voor de gebakken rijst met kalkoen.

Vrijdag – Gegrilde dorade van de barbecue

Dorade van de gril

Ik hoop natuurlijk dat het vrijdag nog lekker weer is om te barbecuen maar zo niet dan kun je dit ook bereiden in de oven of op de grillplaat. Kan bijna niet mislukken.. :)

Vind hier het recept voor de gegrilde dorade in bananenblad

Zaterdag – Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Zaterdagen zijn vaak druk met sport, vrienden en dagjes weg. Dan is het fijn als je in no time een lekkere en voedzame maaltijd op tafel kunt zetten zoals deze tagliatelle met garnalen!

Vind hier het recept voor de tagliatelle met garnalen

Zondag – Eton mess met bramen

Bramen eton mess

Een lekker snel en makkelijk dessert dit keer. Staat binnen een paar minuten op tafel en het meeste werk dat je eraan hebt is het kloppen van de slagroom en het breken van de meringue. Kinderspel dus!

Vind hier het recept voor de Eton Mess met bramen

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!