Brunch recepten

Gepofte aardappel met makreelsalade

Samenvatting

Ingredienten

4 grote pofaardappels

1 blikje makreel (85 gr uitgelekt)

25 gr creme fraiche

1 el augurk in blokjes

2 takjes dille, gehakt

1 el citroensap

tuinkers, voor erover

Sharing is caring!

Romige makreelsalade

Als ik iets lekker vind dan is het wel het poffen van aardappels in de barbecue. Je kunt dit natuurlijk ook heel goed maken in de oven. Handig als het weer niet helemaal wil meewerken.

Maar voor het bereiden in de barbecue, volg je dezelfde stappen als hieronder voor de oven. In plaats daarvan doe je de aardappels echter rechtstreeks op de kolen en wacht een vergelijkbare tijd.

Gepofte aardappel met makreelsalade

Vorige week deelde ik al een heerlijk recept voor makkelijke zalmkoekjes en ook dit gerecht met gepofte aardappel met makreelsalade is weer lekker makkelijk. Al duurt het bereiden wel wat langer doordat je de aardappels eerst moet poffen.

Maar zeker als je toch bezig bent met barbecuen is dat geen tijd waar je actief moet gaan zitten wachten. Ik combineer de gepofte aardappels graag met een lekker romige makreelsalade. Die doet het overigens net zo goed als volledige maaltijd of als beleg op een boterham of cracker.

Bereiden van de makreelsalade

Terwijl de aardappels poffen kun je de makreelsalade bereiden. Ik gebruik hiervoor vis uit blik, omdat ik dat altijd wel op voorraad hebt. Maar vers gerookte makreel kan zeker ook!

Pluk de makreel uit elkaar en check vooral of er geen verborgen graatjes te vinden zijn. Ik meng het met creme fraiche en voor het zuur wat lekkere augurkjes. Ben je geen fan van creme fraiche dan is dit ook erg lekker in combinatie met een romige mayonaise. In dat geval vervang je de room voor de mayonaise. En breng je het verder op smaak zoals met de creme fraiche.

Serveer de gepofte aardappels met de makreelsalade!

Gepofte aardappel met makreelsalade

Gepofte aardappel met makreelsalade

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

 • 4 grote pofaardappels
 • 1 blikje makreel (85 gr uitgelekt)
 • 25 gr creme fraiche
 • 1 el augurk in blokjes
 • 2 takjes dille, gehakt
 • 1 el citroensap
 • tuinkers, voor erover

Instructies

 1. Voor het poffen van de aardappel verwarm je de oven voor op 200˚C.
 2. Boen de aardappels schoon en droog ze goed af. Prik met een vork wat gaatjes in de buitenkant en verpak de aardappels in aluminiumfolie
 3. Zet ze in oven voor ongeveer 1 uur. Afhankelijk van de maat van je aardappels.
 4. In de tussentijd maak je de makreelsalade door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
 5. Zodra de aardappels gaar zijn, snij je ze met een scherp mes overlangs in en haal ze voorzichtig iets uit elkaar. Vul ruim met de makreelsalade en serveer met vers geknipte tuinkers erover.

Nog meer lekkers