Romige makreelsalade
Als ik iets lekker vind dan is het wel het poffen van aardappels in de barbecue. Je kunt dit natuurlijk ook heel goed maken in de oven. Handig als het weer niet helemaal wil meewerken.
Maar voor het bereiden in de barbecue, volg je dezelfde stappen als hieronder voor de oven. In plaats daarvan doe je de aardappels echter rechtstreeks op de kolen en wacht een vergelijkbare tijd.
Gepofte aardappel met makreelsalade
Vorige week deelde ik al een heerlijk recept voor makkelijke zalmkoekjes en ook dit gerecht met gepofte aardappel met makreelsalade is weer lekker makkelijk. Al duurt het bereiden wel wat langer doordat je de aardappels eerst moet poffen.
Maar zeker als je toch bezig bent met barbecuen is dat geen tijd waar je actief moet gaan zitten wachten. Ik combineer de gepofte aardappels graag met een lekker romige makreelsalade. Die doet het overigens net zo goed als volledige maaltijd of als beleg op een boterham of cracker.
Bereiden van de makreelsalade
Terwijl de aardappels poffen kun je de makreelsalade bereiden. Ik gebruik hiervoor vis uit blik, omdat ik dat altijd wel op voorraad hebt. Maar vers gerookte makreel kan zeker ook!
Pluk de makreel uit elkaar en check vooral of er geen verborgen graatjes te vinden zijn. Ik meng het met creme fraiche en voor het zuur wat lekkere augurkjes. Ben je geen fan van creme fraiche dan is dit ook erg lekker in combinatie met een romige mayonaise. In dat geval vervang je de room voor de mayonaise. En breng je het verder op smaak zoals met de creme fraiche.
Serveer de gepofte aardappels met de makreelsalade!

Gepofte aardappel met makreelsalade
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 grote pofaardappels
- 1 blikje makreel 85 gr uitgelekt
- 25 gr creme fraiche
- 1 el augurk in blokjes
- 2 takjes dille gehakt
- 1 el citroensap
- Tuinkers voor erover
Bereidingswijze:
Instructies
- Voor het poffen van de aardappel verwarm je de oven voor op 200˚C.
- Boen de aardappels schoon en droog ze goed af. Prik met een vork wat gaatjes in de buitenkant en verpak de aardappels in aluminiumfolie.
- Zet ze in oven voor ongeveer 1 uur. Afhankelijk van de maat van je aardappels.
- In de tussentijd maak je de makreelsalade door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
- Zodra de aardappels gaar zijn, snij je ze met een scherp mes overlangs in en haal ze voorzichtig iets uit elkaar. Vul ruim met de makreelsalade en serveer met vers geknipte tuinkers erover.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.