Makkelijk weekmenu voor week 32

Categories: Receptbundels

Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie

Dit recept is een smakelijk AVG’tje! Deze gebakken aardappeltjes, met de malse kip in roomsaus en gebakken spinazie is ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Zelf houd ik ervan om de aardappeltjes eerst voor te koken en dan te bakken, maar je kunt de aardappelen bereiden zoals je zelf wilt. 

Hier vind je het recept voor de malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie.

Dinsdag – Wortel gembersoep

wortel gembersoep

Een heerlijk smaakcombinatie: wortel en gember. Erg gezond en perfect als basis voor deze maaltijdsoep. De soep is lactosevrij en kun je aanpassen naar jouw smaak. Bijvoorbeeld stukjes kip erdoor of wat gebakken spekjes eroverheen. Serveer de soep met een goed stuk brood. 

Hier vind je het recept voor de wortel gembersoep.

Woensdag – Gado gado look-a-like met edamame

gado gado

Een van de meest populaire Aziatische salades is gado gado. Het bestaat uit veel groenten, een pindasausje en iets knapperigs, zoals taugé of nootjes. Dit recept is een gado gado look-a-like. Ik gebruik krieltjes, tofu en verschillende groentes zoals: edamame boontjes, taugé en spinazie. Gebruik ingrediënten die je nog thuis hebt liggen – zo maak je ook gelijk de koelkast leeg!

Hier vind je het recept voor de gado gado look-a-like met edamame.

Donderdag – Pappardelle met pompoen, knoflook en chili

Pappardelle met pompoen

Pappardelle komt van het Italiaanse woord ‘pappare’, wat ‘naar binnen werken’ of ‘opschrokken’ betekent. Er bestaan vele recepten met pappardelle, deze variant is met pompoen, knoflook, chili en pecannootjes. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas, olie en een lekkere dot pesto. 

Hier vind je het recept voor de pappardelle met pompoen, knoflook en chili.

Vrijdag – Indische curry madras

snelle curry madras

Deze snelle curry madras met Indische kip staat snel doordeweeks op tafel. Door de curry gaan groentes als sugarsnaps, bloemkool, maar je kunt natuurlijk de groente gebruiken die jij zelf lekker vindt. Serveer de curry met rijst, atjar ketimoen (zoetzure komkommer) en wat koriander. 

Hier vind je het recept voor de Indische curry madras.

Zaterdag – Gebakken rijst met garnalen

Gebakken rijst met garnalen

Voor de zaterdag een glutenvrij eenpansgerecht, lekker makkelijk en snel gemaakt. Heb je nog rijst over van de dag ervoor, dan kun je dat goed gebruiken voor dit recept. Want voor goede gebakken rijst, kun je het beste rijst gebruiken die al is gekookt en helemaal is afgekoeld. Lekker met garnaaltjes en doperwten!

Hier vind je het recept voor de gebakken rijst met garnalen.

Zondag – Appel kruimelcake

Appel kruimelcake

Een goede zelfgebakken cake is heerlijk, vooral als -ie net uit de oven komt en nog warm is. Deze cake heeft een heerlijke kruimeltopping van havermout en appel. Door het beslag gaat amandelmeel, wat ik zelf een hele lekker vervanger vind. Maar als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt, of hier niet van houdt, dan kun je dat vervangen door cassavemeel of chufa.  

Hier vind je het recept voor de appel kruimelcake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.