Wat gaan de weken toch weer snel. Twee keer knipperen en het is alweer de tweede week van augustus. Waar is toch de tijd dat die zomers eindeloos leken te duren? Hoe je week er ook uit ziet, ik heb weer een smakelijk weekmenu tjokvol verrassende en frisse recepten voor jullie samengesteld. Voor de hele week: smakelijk eten.
Maandag – Bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing
Vandaag gaan we aan de slag met miniquiches. Deze kleine bladerdeeg quiches met vijgen, geitenkaas en honing zijn lekker voor een lunch, licht diner of om mee te nemen voor onderweg. Een feest van smaken!
Hier vind je het recept voor deze bladerdeeg mini quiches met vijgen, geitenkaas en honing.
Dinsdag – Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip
Weer eens wat anders dan die standaard wrap met gerookte zalm, komkommer en roomkaas. Want zeg nou zelf: dit is toch een stuk verrassender? Lekker voor als lunch – en dan in de broodtrommel voor onderweg of om te delen tijdens een lunchfeestje op een kleedje.
Hier vind je het recept voor deze Midden-Oosterse kip wraps met munt-sumakdip.
Woensdag – Zalmburgers
Vis eten is gezond. En dat gezond niet saai hoeft te zijn blijkt maar weer. Met dit recept voor een heerlijke zalmburger zet je een makkelijke, snelle en vooral waanzinnig lekkere zalmburger op tafel. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig en natuurlijke goede kwaliteit, verse zalm. Serveer met zoete aardappelfrietjes of een frisse salade en je kunt je geluk niet op.
Hier vind je het recept voor deze zalmburgers.
Donderdag – Vega bibimbap
Vandaag maak ik bibimbap; een heerlijk gerecht uit Korea, dat letterlijk ‘gemixte rijst’ betekent. Gemaakt met rijst (ja, logisch…), groenten, vlees en gochujang. Maak je geen zorgen, deze vega bibimbap is makkelijk te maken en staat heel snel op tafel. Kan jij lekker snel genieten van de smaak van Korea.
Hier vind je het recept voor deze vega bibimbap.
Vrijdag – Sangria met bloedsinaasappel, rosé en Aperol
Het is weer vrijdag en dat betekent: WEEKEND! En persoonlijk kan ik bijna geen betere manier bedenken om die af te trappen dan met een heerlijk zomers glas sangria. Dus zet een vrolijk muziekje op en let the weekend begin.
Hier vind je het recept voor deze sangria met bloedsinaasappel, rosé en Aperol.
Zaterdag – Hollands mosselpannetje met witte wijn
Mosselen zijn altijd een goed idee! Daarnaast kun je er alle kanten mee op. Deze keer hou ik het simpel en maak ik een Hollands mosselpannetje. Ik gebruik hiervoor witte wijn, maar je kunt ook zeker (wit)bier gebruiken, als dat meer je cup of tea is. Het is jouw feestje.
Hier vind je het recept voor dit Hollands mosselpannetje met witte wijn.
Zondag – Citrustaart van amandelbeslag
Zin in taart maar niet in alle hassle? Look no further! Deze overheerlijke upside-down-taart is lekker fris door het gebruik van citroen, sinaasappel en grapefruit, en het amandelmeel maakt hem extra smeuïg. Extra pluspunt: deze taart ziet er niet alleen super zomers uit, hij is ook heel easy om te maken. Ook wel een keer fijn!
Hier vind je het recept voor deze citrustaart van amandelbeslag.