Makkelijk weekmenu voor week 28

Categories: Receptbundels

Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar! Ontdek snel wat het weekmenu voor week 28 deze keer bevat.

Maandag – Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes

pasta met gerookte zalm 2

Een weekmenu is geen weekmenu als er geen lekker pastarecept in zit. Ik houd onwijs van pasta en heb voor jullie op de maandag deze zomerse versie, met gerookte zalm, rucola, kappertjes, citroen en geraspte kaas. Niet teveel ingrediënten, maar zeker smaakvol genoeg.

Hier vind je het recept voor de spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes.

Dinsdag – Gevulde groentesoep met croutons

Gevulde groentesoep

Soep blijft een ideaal gerecht op drukke dagen én is makkelijk manier om veel groentes binnen te krijgen. Deze soep is zo veelzijdig dat je verschillende groentes die je over hebt in je groentela er ook makkelijk in kunt verwerken. En als je een wat grotere eter bent of graag vis of vlees in dit gerecht wil hebben, kun je de croutons ook vervangen door makreel of kip.

Hier vind je het recept voor de gevulde groentesoep met croutons.

Woensdag – Dahlbowl met linzen en spinazie

Dahlbowl met spinazie

Voor het avondeten kies ik regelmatig voor vegetarische recepten. Vis en vlees is heerlijk, maar een recept zonder, kan net zo lekker zijn. Soms mis ik in een gerecht zelfs geen vlees of vis! Daarom voor de woensdag een dahlbowl met linzen en spinazie. Ook top met een spiegeleitje erbij.

Hier vind je het recept voor de dahlbowl met linzen en spinazie.

Donderdag – Papaja-mangosalade met geroosterde zalm

Papaja mangosalade met geroosterde zalm

Een frisse Aziatische salade als avondeten is deze papaja-mangosalade met geroosterde zalm. Dit gerecht is heel lekker en heeft een goede smaakbalans, door het frisse van de mango en papaja. Heerlijk samen met de geroosterde zalm en de pittige nước mắm chấm saus.

Hier vind je het recept voor de papaja-mangosalade met geroosterde zalm.

Vrijdag – Left-over curry met kip

curry met kip

Eten weggooien vind ik erg zonde en doe ik dan ook het liefst niet. Aan het einde van de week ligt er altijd nog wel wat groente in de koelkast en met dit recept maak je van deze left-overs een heerlijke curry met kip. Je kunt makkelijk variëren met de ingrediënten die je nog in huis hebt liggen!

Hier vind je het recept voor de leftover curry met kip.

Zaterdag – Gebakken witlof met romesco

Gebakken witlof

Een regenboog aan kleuren op je bord met deze gebakken witlof met romescosaus, gebakken spekjes en veldsla. Ik eet het vaak als avondeten of lunch. Maak het af met een lekker stukje gebakken vlees of houd het helemaal vegetarisch en laat de spekjes dan weg, of vervang ze door vegetarische stukjes.

Hier vind je het recept voor de gebakken witlof met romesco.

Zondag – Mini cheesecakes met rood fruit

Mini cheesecakes met rood fruit

Ik vond het weer eens tijd worden voor een cheesecake recept voor op de zondag – en wel eentje met een zomerse twist! Deze mini cheesecakes met rood fruit en witte chocolade zijn ontzettend leuk om te maken. En omdat ze mini zijn, heb je een goed excuus om de ‘hele’ taart in je eentje op te eten…

Hier vind je het recept voor de mini cheesecakes met rood fruit.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.