Een nieuwe week vol nieuwe eetmomenten staat voor de deur, het is dus weer hoog tijd voor een nieuw weekmenu. Deze keer heb ik verrassende gerechten uitgekozen die perfect zijn voor na een lange werkdag en ook een paar voor als je net iets meer tijd hebt om uit te pakken. In het weekend of een welverdiende vrije dag, bijvoorbeeld. Eet smakelijk lieverds!
Maandag – Quiche met geroosterde zomergroenten en feta
Een drukke dag voor de boeg en ’s avonds niet veel tijd om te koken? Look no further! Deze quiche met geroosterde zomergroenten en feta is het antwoord op al je vragen. Je kunt deze prima-perfecto voorbereiden en is ook nog eens superlekker (tsja, anders had ik hem natuurlijk niet met je gedeeld…).
Hier vind je het recept voor de quiche met geroosterde zomergroenten en feta.
Dinsdag – Artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm
Dol op romige soepen? Dan weet ik zeker dat deze avontuurlijke artisjoksoep er een is die je vaker wilt maken. Serveer met soepstengels of een geroosterde boterham of stokbrood met je favoriete smeersels.
Hier vind je het recept voor deze artisjoksoep met yoghurt, citroen en tijm.
Woensdag – Volkoren pastasalade met sardientjes, komkommer en olijven
Gotta love a good pasta salad! Ik gebruikte volkorenpasta en vulde deze basis aan met jonge bladslamelange, sardientjes (lievelings!), komkommer en olijven. Het wordt zo een verrukkelijke koude volkoren-pastasalade die bij uitstek geschikt is voor het avondeten én lunch to go.
Hier vind je het recept voor deze volkoren pastasalade met sardientjes, komkommer en olijven.
Donderdag – Eenpansrijst met kipsaté
Een lekker makkelijk recept voor de donderdag is deze eenpansrijst met kipsaté. Het garen heeft wel even tijd nodig, maar dan heb je zelf ondertussen de tijd om rustig de tafel te dekken, of een wijntje voor jezelf in te schenken. Wie zegt dat wachten niet leuk kan zijn?
Hier vind je het recept voor deze eenpansrijst met kipsaté.
Vrijdag – Smokey spareribs met homemade barbecuesaus
Sparerib-lovers laat je horen! Deze smokey spareribs met homemade barbecuesaus wil je maken. Geloof mij, zo lekker heb je ze niet veel vaker gegeten. Ik liet ze heel zachtjes garen in de oven, maar niks houdt je tegen om de barbecue aan te slingeren en deze bad boys daarop klaar te maken.
Hier vind je het recept voor deze smokey spareribs met homemade barbecuesaus.
Zaterdag – Homemade appel-pepermunt ijsthee
Op zoek naar een verfrissend drankje op een bloedhete zaterdag? Dan is deze homemade appel-pepermunt ijsthee het perfecte drankje voor jou. Drink ‘m ijskoud, chillend onder een parasol. Niks meer aan doen.
Hier vind je het recept voor deze homemade appel-pepermunt ijsthee.
Zondag – Bosbessentaart van zanddeeg
Deze bosbessentaart van zanddeeg is echt hemels! Hij is kruimelig van structuur, zoet van smaak maar ook nog eens romig en fris. Gegarandeerd succes deze knapperd.
Hier vind je het recept voor deze bosbessentaart van zanddeeg.