Nog even een paar weekjes knallen voordat de zomervakantie van start gaat. Hoe druk ik ook ben, ik maak altijd tijd om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Voor wie nog op zoek is naar wat maaltijd-inspiratie voor aankomende week heb ik weer een fijn en super smakelijk weekmenu samengesteld. Lunch, diner maar ook zoet. I got you covered!
Maandag – Linzen-spinaziecurry met champignons en ei
Voor de maandag een linzen-spinaziecurry met champignons en ei. Lekker kruidig en rijk aan smaak door de toevoeging van garam masala, kurkuma, chilipoeder, gemberwortel en knoflook. Serveer met homemade naanbrood en je likt je vingers erbij af.
Hier vind je het recept voor de linzen-spinaziecurry met champignons en ei.
Dinsdag – Bánh Xèo – Vietnamese pannenkoek
Voor woensdag een populair Vietnamees gerecht: Bánh Xèo, ofwel een Vietnamese pannenkoek. Deze knapperige, gevulde rijstpannenkoek is echt mega-lekker. Voor de vulling koos ik voor garnalen en buikspek, maar varieer er vooral lekker op los – het is ook jouw feestje!
Hier vind je het recept voor deze bánh Xèo – Vietnamese pannenkoek.
Woensdag – Tartine met balsamico-aardbeien en ricotta
Op zoek naar een verrassend recept voor de lunch? Probeer dan eens deze zomer-tartine met balsamico-aardbeien en ricotta. Dit knapperige broodje met zoete aardbeien past perfect bij het seizoen en is de smakelijkste afwisseling voor je ‘standaard’ bammetje met kaas.
Hier vind je het recept voor deze tartine met balsamico-aardbeien en ricotta.
Donderdag – Griekse souvlaki
Een Griekse klassieker voor de donderdag. Ik gebruik kippendijen voor deze souflaki, want die zijn lekker mals en hebben meer smaak dan kipfilet. Heb je meer zin in lam- of varkensvlees? Kan ook. Serveer in een pitabroodje met tomaat, rode ui en tzatziki. Smullen maar!
Hier vind je het recept voor deze Griekse souvlaki.
Vrijdag – Aardappelsalade met gerookte forel en snijbonen
Deze aardappelsalade met gerookte forel en snijbonen is romig, fris en onweerstaanbaar lekker. Ideaal als bijgerecht bij een diner of als licht hoofdgerecht. Maar zeker ook de dag erna als lunch.
Hier vind je het recept voor deze aardappelsalade met gerookte forel en snijbonen.
Zaterdag – Rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel
Een delicieus gerecht op stand, dat is deze rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel. Deze frisse, maar pittige curry staat gegarandeerd voor een avondje genieten. Glaasje wijn erbij?
Hier vind je het recept voor deze rode curry met sinaasappel en geroosterde kwartel.
Zondag – Latte macchiato panna cotta met roomboterbabbelaars
Koffieliefhebbers opgelet! Dit zoete Italiaanse nagerecht is er een waar je mij altijd voor mag wakker maken. Panna cotta is een peulenschil in vergelijk met tiramisu, en je kunt ermee variëren tot je een ton weegt. Deze keer maak ik dit heerlijke dessert met de smaak van latte macchiato. Lekker vol en romig.
Hier vind je het recept voor de latte macchiato panna cotta met roomboterbabbelaars.