Makkelijk weekmenu voor week 24

Categories: Receptbundels

Na regen komt zonneschijn! En dat bedoel ik deze keer letterlijk, want na alle plensbuien van afgelopen week lijkt het erop dat de zomer aankomende week een comeback maakt. Bij mooie, zonnige dagen horen natuurlijk vrolijke en frisse gerechten en daarom heb ik weer een fijn weekmenu voor jullie samengesteld. Van salade tot smørrebrød, alles voor een heerlijke week. Eet smakelijk!

Maandag – Notenrijstsalade met spruitjes, granaatappel en appel

Notenrijst salade spruitjes, granaatappel en appel

Stel je voor, een kleurrijke kom gevuld met heerlijkheid, een rijstsalade die heerlijkheid uitstraalt op elke hap. Elke korrel vol energie, elke groente een feest voor de smaakpapillen, deze salade van notenrijstsalade spruitjes, granaatappel en appel is echt een feest, oftewel dubbelfeest. 

Dinsdag – Homemade kapsalon

Homemade kapsalon miljuschka

Hoe vaak heb jij wel niet midden in de nacht na een slok of twee te veel een kapsalon naar binnen gewerkt? Oftewel een bakje vol met patat, vlees, sla en vooral heel veel saus? Nou, ik vaak zat, maar tegenwoordig zet ik de kapsalon ook gewoon tijdens het avondeten op tafel ook op dinsdag. 

Woensdag – Scandinavisch smørrebrød met biet en ei

Scandinavisch smørrebrød met biet en ei

Smørrebrød is de Deense versie van een ‘boterham’. Alleen doen de Denen dat dus standaard een stuk uitgebreider dan ons Hollanders. Maar wat de Denen kunnen, kunnen wij ook! In dit recept besmeer ik roggebrood met een laagje zure room. Vervolgens verdeel ik de bietjes, ei, radijs, rode ui en de kappertjes erover. Verrassend, smaakvol en heerlijk vullend.

Hier vind je het recept voor dit Scandinavisch smørrebrød met biet en ei

Donderdag – Sticky honing-sesam-kip in slaschuitjes

Sticky honing-sesam kip in slaschuitjes

Als ik het met mijn handen kan eten, dan heeft een gerecht bij mij al een streepje voor. Bij deze sticky honing-sesam-kip zijn de slaschuitjes niet alleen een fris element, ze zorgen er ook voor dat je je mes en vork lekker in de la kunt laten liggen. Wel zo makkelijk als je buiten met je bord op schoot zit.

Vrijdag – Camembert-tosti uit de koekenpan

Camembert tosti uit de koekenpan

Niets gaat boven een tosti met heerlijk gesmolten kaas, totdat je deze camembert-tosti uit de koekenpan hebt geproefd. Zacht, romig en super gooey. Voeg hier een jam naar keuze aan toe om te dippen en je hebt de perfecte lunch of snack. Ik wil ‘m nu!

Zaterdag – Vegetarisch BBQ-gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Vegetarisch BBQ gerecht: geroosterde groenten met kikkererwten

Sun’s out, BBQ’s out! Deze geroosterde groenten met kikkererwten zijn de perfecte side dish voor een barbecue. Geen barbecue? Geen probleem. Ook met een grillpan tover je deze groenteschotel moeiteloos op tafel. Dit gerecht laat ook maar weer zien dat je niet altijd vlees of vis op de BBQ hoeft te doen. 

Zondag – Red Velvet cheesecake ijs

Red velvet cheesecake ijs

Kunnen we zeggen dat het zomer is? Ik vind van wel! En wat betekent dat? Elke dag ijs. Soms gewoon een softijsje van de Mac, maar vandaag maak ik het zelf. Wat denk je van een bolletje red velvet cheesecake ijs, of twee? Heerlijk!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.