Makkelijk weekmenu voor week 24

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een heerlijk zomers weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Broccolirijst met kip en witte asperges

broccolirisotto met witte asperges en kip 6

Deze maandag beginnen met een heerlijk gezond gerecht. Een gerecht met lekker veel groente, kip en veel verse kruiden. Tijdens deze warme dagen houd ik van lichte gerechten en daar is dit een perfect recept voor! 

Hier vind je het recept voor de broccolirijst met kip en witte asperges

Dinsdag – Soto ayam

soto ayam 6

Een van mijn favoriete Indonesische maaltijdsoepen: Soto ayam. Hij is niet alleen favoriet bij mij, maar ook mijn kinderen smullen ervan! 

Hier vind je het recept voor de soto ayam

Woensdag – Quinoasalade met mango

Quinoasalade met mango en avocado

Een frisse quinoasalade met mango voor de woensdag. Deze salade kan gemaakt worden met van alles wat je nog in de voorraadkast hebt staan. Hier ben ik zelf echt fan van, want eten weggooien is zonde. Daarbij is deze salade ook nog eens hartstikke lekker.

Hier vind je het recept voor de quinaosalade met mango

Donderdag – Thaise vegan curry

Een kruidige curry boordevol groente, geluk op een bordje noem ik het. Een heerlijke maaltijd die ook nog is gezond is, win-win situatie natuurlijk. Ik serveer de curry hier met Griekse yoghurt. Wil je liever een vegan gerecht? Laat dan de yoghurt weg. 

Hier vind je het recept voor de Thaise vegan curry

Vrijdag – Pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

pastasalade met garnaal en avocado

Deze mooie vrijdag vraagt om een zomerse pastasalade met garnalen. Lekker veel verse kruiden en zelfgemaakte cocktailsaus. Gezellig tijdens een barbecue of gewoon in een grote schaal waar iedereen kan pakken hoeveel die zelf wil. Je bent vrij in welke pasta je wil gebruiken, maar ik vind de orecchiette hier een perfecte basis voor een top salade! 

Hier vind je het recept voor de pastasalade met garnalen, avocado en cocktailsaus

Zaterdag – BBQ spiesjes met coquilles, garnalen en een limoendressing

BBQ spiesjes met coquilles & garnalen en een limoendressing

Hopelijk kan deze zaterdag de BBQ weer aan en kunnen we genieten van weer een zomerse dag. Een licht zomers spiesje van zeevruchten is de perfecte basis voor een BBQ. Zorg er wel voor dat de spiesjes goed in de gaten worden gehouden, je wil natuurlijk wel de perfecte spies tijdens de BBQ. Aftoppen met limoendressing en smullen maar. 

Hier vind je het recept voor de BBQ spiesjes met coquilles, garnalen & limoendressing

Zondag – Appel kruimelcake

Appel kruimelcake

Deze zondag bakken we deze overheerlijke appel kruimelcake. Appel crumble in de vorm van een cake, het water loopt mij alweer in de mond. Bij deze cake maak ik gebruik voor amandelmeel. Wil je geen gebruik maken van amandelmeel? Dit kan je vervangen door chufa of cassavemeel, dit is online erg goed verkrijgbaar. 

Hier vind je het recept voor de appel kruimelcake

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!