Deze week heb ik daarom weer een mega lekker en vooral afwisselend weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!
Maandag – Zomerse rode kool met appel
Dit gerecht bewijst maar weer hoe veelzijdig groenten wel niet kunnen zijn. Bij rode kool denk je namelijk misschien… nou Mil, dat is een winterproduct en toch helemaal niet geschikt voor in een gerecht tijdens de lente- en zomerperiode? Maar schijn bedriegt, want rode kool is ook een fantastisch product. Je kunt rode kool juist in deze warmere periodes gebruiken. De truc zit hem in de bereiding. Voor dit gerecht bereid ik de rode kool als salade en stoof ik hem niet. De appeltjes, biet, wortel, druiven, munt en honing maken de salade helemaal af. Hartstikke lekker zo’n zomerse kool met appel.
Dinsdag –Thaise vegan curry
Dit heerlijke vegan curry recept is ideaal om je lichaam weer even een gezonde boost te geven. Er zitten namelijk heel veel gezonde groenten en kruiden in. Een van die kruiden is kurkuma en dat schijnt je lichaam heel goed te reinigen. Een ander ingrediënt en zeker niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een curry is kaneel. Ben je al nieuwsgierig? Deze heerlijke curry serveer ik met naanbrood, limoen en yoghurt. Heerlijk!
Woensdag – Wilde spinazie & risotto met paddenstoelen
Pas op mensen, het is wilde woensdag en dat betekent dat ik er vandaag op los ga in de keuken. Ik bereid een heerlijke risotto met paddenstoelen en omdat ik dat nog niet genoeg vind, maak ik als bijgerecht mijn wilde spinazie klaar. Deze risotto is one of my faves. Ik gebruik het liefste gedroogde porcini voor de uitgesproken smaak, maar kun je hier nou niet aan komen, dan is dat natuurlijk geen ramp. Je kunt de porcini vervangen voor paddenstoelen naar keuze. In combinatie met de gewokte spinazie, knoflook, ui en spek zal het heerlijk smaken.
Donderdag – Ultieme New York hot dog
Als ik aan een hotdog denk, dan denk ik terug aan mijn fantastische tijd in New York. Want geloof het of niet, de lekkerste hotdog ooit at ik daar. Het heerlijke zachte broodje onderscheidde door een heerlijk smaakvol worstje te combineren met het zoute van bacon, het zoete van ahornsiroop en de bijzondere smaak van truffelmayonaise. Dat moest ik natuurlijk namaken en het is gelukt. Probeer jij deze 10 minuten hotdog hack? Het recept vind je hier.
Vrijdag – Tjap Tjoi
Deze week zit vol met makkelijke maaltijden. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke Tjap Tjoi. Ik toverde het meest bestelde gerecht van de buurtchinees om tot next level maaltijd, die je in een kwartier tijd op tafel zet. Ik maak de Tjap Tjoi van eiernoedels, kipfilet, sugarsnaps, paprika, kippenbouillon en sesamzaadjes. Houd je meer van vis, probeer het gerechtje dan uit met zalm of gamba’s en vervang de kippenbouillon door visbouillon.
Zaterdag – Hartige tarte tatin met rode ui
Dit goddelijke uienbrood wordt ook wel een hartige tarte tatin met rode ui genoemd. Én is heerlijk om bijvoorbeeld te eten met een groene salade als avondmaal. Tarte tatin met rode ui is helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet wel een paar handelingen uitvoeren, maar als je stap voor stap te werk gaat kan jij dit kunstwerk zeker namaken! Vind je het toch een iets te grote uitdaging? Ga dan voor kant-en-klaar bladerdeeg.
Zondag – De ultieme carrot cake cupcakes
Als je mij op zondag wakker maakt, kan ik je met zekerheid zeggen dat ik een wandelend bakboek ben. De ochtend beginnen met iets lekkers, vind ik het mooiste wat er is – en juist daarom is het op zondag bakdag in huize Witzenhausen. Deze week maak ik mijn ultieme carrot cake cupcakes. Een heerlijke tongbreker vind je niet? Mijn carrot cake cupcakes vind ik erg lekker met een topping van gekarameliseerde wortel en een frosting van roomkaas en kwark. Dat maakt het wat minder zwaar dan een volledige roomkaas frosting. Echt het proberen waard!