Er staat weer een nieuw weekmenu voor jullie klaar!
Maandag – Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen
We beginnen de maandag goed met een lekker gezond recept: nasi goreng van bloemkoolrijst met garnalen. Veel ingrediënten in dit gerecht kun je vervangen door wat jij lekkerder vindt (of al in huis hebt): houd je bijvoorbeeld niet van bloemkoolrijst, gebruik dan een gewone rijst. Is broccoli niet jouw favoriete groente, gebruik dan bijvoorbeeld courgette of sperziebonen. En eet je vegetarisch, vervang dan de garnalen door reepjes omelet.
Hier vind je het recept voor de nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen.
Dinsdag – Knoflooksoep
Ik houd onwijs van knoflook, dus deze knoflooksoep is een echte favoriet. Het maken van deze soep is kinderlijk eenvoudig. Door de soep gaat natuurlijk niet alleen knoflook, maar ook aardappelen: dat zorgt voor een goede binding van de soep. Serveer bij de soep verse kervel en veel kaas. En ben je bang dat die knoflooklucht dagen om je geen blijft hangen? In het recept deel ik een slimme tip hoe je die geur kunt laten verdwijnen.
Hier vind je het recept voor de knoflooksoep.
Woensdag – Broccoli en biefstuk teriyaki
Over het algemeen kies ik doordeweeks graag voor een maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat: wokken is hiervoor een handige bereiding. De biefstuk maak je klaar in een heerlijke marinade en bak je vervolgens in de wok. Je serveert deze met noedels en groente zoals broccoli. Houd je niet zo van rundvlees? Dan kun je de biefstuk ook prima vervangen door kip.
Hier vind je het recept voor de broccoli en biefstuk teriyaki.
Donderdag – Lente pizza met bonenspread
Het zonnetje laat zich al steeds meer zien, dus een lekkere lentepizza past daar helemaal bij. Dit exemplaar maak ik met een zelfgemaakte bonenspread en een frisse doperwtensalade. Je kunt er ook voor kiezen om de pizzabodem te vervangen door flatbread, dan wordt dit recept helemaal een eitje!
Hier vind je het recept voor de lente pizza met bonenspread.
Vrijdag – Vegetarische linzen ragú
Ik ben dol op pasta en vooral op de eindeloze variaties die je ermee kunt maken. Voor deze vrijdag kies ik voor een vegetarische pasta met linzen ragú. Het gehakt wat normaliter in een Italiaanse ragú zit, vervang ik door linzen. Daarnaast voeg ik lekkere groentes toe zoals kastanjechampignons, bleekselderij en tomatenblokjes. Bestrooi de pasta royaal met Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Hier vind je het recept voor de vegetarische linzen ragú.
Zaterdag – Baguette Niçoise
Voor deze zaterdag heb ik een keer een lekker lunchgerecht. In het weekend heb ik meer tijd om een uitgebreide lunch klaar te maken, zoals deze heerlijke baguette Niçoise met tonijn, tomaat, ei, kappertjes, paprika en sla. Dit wil je toch eten?
Hier vind je het recept voor de baguette Niçoise.
Zondag – Amandelkoekjes met kardemom
Vandaag staan we weer in de keuken om een lekker bakrecept te maken. Wat dacht je van amandelkoekjes met kardemom? Van deze koekjes wil je door blijven eten en door de kruidige smaak van kardemom zijn ze dubbel zo lekker!
Hier vind je het recept voor de amandelkoekjes met kardemom.